i5 11400F vs i3 12100F

Şu an 1080P'de 2024 oyunlarini unutursak oynayamayacaginiz oyun yok. Yeni cikanlar hakkinda pek bilgim yok o yuzden es geçtim. Ufak bir arastirmayla anlasilir o da.

Anladım çok teşekkür ederim bilgilendirme için.

Bütçeniz yetiyorsa 12400F yapabilirsiniz. İşlemci tabanli oyunlarda illaki fark olur ama 12400F yapacagim diye de ekran kartini 6600'den 1650'ye dusurmeyin.

HM anladım o zaman işlemciyi i3 12100F yapar ekran kartını da RX 6600 yaparsam iyi olur değil mi?

Peki Intel Core i5 12400F ile i3 12100F arasındaki fark nedir onu anlamadım i5 işlemcim olsa ama ekran kartı kötü olsa dahi bilgisayar hızlı çalışır mı oyunlarda vesyare,

Hayır, dediğim gibi performansta işlemci ikinci olarak en önemli olandır. Birincisi ve asıl performansı veren ekran kartı, işlemcinin, ekran kartının performansını geri tutup kısmayacak kadar güçlü olması yeterli, şöyle bir örnek vereyim, mesela ekran kartınız 1650 olsun, en güçlü işlemciyi alsanız bile genel olarak oyunlarda düşük performans alırsınız. Ancak ekran kartınız 6600 olur ve işlemci olarak i3 12100F kullanırsanız, 12100F i 6600'ü kısacak kadar güçsüz olmadığından çok daha iyi performans alırsınız.

Şimdilik belli değil ama yavaş yavaş ilerlicem parçalarda en önemli işlemci diye duydum daha sonra ekran kartı, ram vesayre geliyormuş o yüzden işlemciyi pahalı ve güzel almayı düşünüyorum. Şimdilik bütçem 15k civarı ama yakında artacağına eminim.

Tek tek ve zamanla almaktansa paranı TL'de tutmayıp dolar/altın gibi paranı eritmeyecek şeyler alıp birikince tek seferde toplaman daha mantıklı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı