i5 11400H RTX 3050 Ti Laptop Valorant ve LoL'de Düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10

victoriaxd

Decapat
Daha fazla  
Merhaba Acer Nitro 5 serisi bir laptopa sahibim ve oyunlarda tahmin ettiğimden daha düşük FPS aldığımı düşünüyorum.
İşlemci: i5 11400H 2.7 - Turbo 4.5 GHz.
RAM: 16x1 3200MHz.
Ekran kartı: RTX3050 Ti.

Valorant'ta 120-150 FPS, LoL'de 80-120 FPS'ten fazlasını görmedim açıkçası. İşlemci hızı da 4'ü geçmiyor. Bana normal gelmedi ama pek bir bilgim olmadığı için sizlere sormak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Full ayarlarda Valorant için verdiği değerler iyi bence.

Dual channel %5 ila %20 arasında performans artışı sağlayabilir.

Ben düşük bir artış olacağını füşünüyordum fakat internetteki test videolarının bazılarında %100'lük bir artış var laptopta.

Ben düşük bir artış olacağını füşünüyordum fakat internetteki test videolarının bazılarında %100'lük bir artış var laptopta.

Ayriyeten bir sorum var.Intel UHD Graphics 8 GB kullanması normal bir şey mi?

Dosya Ekleri

• resim_2023-01-21_183741557.png
    9,1 KB · Görüntüleme: 57
Laptop kullandığım için görüntüyü Intel'den alıyorum. 8 GB olması normal mi diye merak ettim sadece.

Laptop olmasıyla alakası yok ki. Görüntüyü her türlü ekran kartından almanız gerek, yani her türlü demeyelim de daha yüksek performans için. Şu an bildiğiniz ekran kartsız bir laptop kullanıyorsunuz.

Kast ettiğim şey buydu.

Dosya Ekleri

• resim_2023-01-21_194724330.png
    8,6 KB · Görüntüleme: 68
onun rtx 3050ti 'ın üzerinde olması gerekmiyor muydu? belki de bundan dolayıdır performans kaybı.

Laptoplarda görüntü Intel UHD Graphics ' ten veriliyor ondan.Zaten genelde fps kaybı bu yüzden,harici monitöre takılınca daha çok fps veriyor diyorlar da denemedim hiç ve öyle bir şey yapamam sanırım.Rtx3050ti değil de 3060 olsa MUX Switch yapıp kaybı azaltabilirdim ama bir modelle kaçırdık

ne alaka bende de 3060 var zaten youtube'dan izlerseniz windows içinde bir ayarı var onun hangi uygulamanın harici ekran kartını görmesini istediğini seçebiliyorsunuz. boş yere mi koydular o kartı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…