i5 11400H RTX 3050 Ti sistem Hogwarts Legacy'de anlık FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 10

cybermaffia

Hectopat
Yer
Fırsatlar Ülkesi AMERIKA
Daha fazla  
Meslek
Computer Engineer
RAM
8GB RAM
Ekran kartı
RTX 3050 Tİ
İşlemci
İntel Core İ5 11400H
Arkadaşlar merhaba oyun oynarken hatta masaüstünde normal şekilde gezerken bile bilgisayar bir anlık donuyor sonra devam ediyor sık sık oluyor bu ve oyunlarda GPU kullanımı düşük gözüküyor. Eskiden böyle değildi format attıktan sonra böyle olmaya başladı sanırım driverlardan dolayı ne yapmamı önerirsiniz?
Aşağıdaki değerler normal mi?
190k269.png

FPS 70 civarı olmasına rağmen anlık donmalar oluyor.
Oyunu Steam üzerinden oynuyorsanız Steam overlay kapatarak deneyebilir misiniz? Bir de aşağıdaki değerler normal mi diye sormuşsunuz ama konuda herhangi bir değer gözükmüyor.
Hocam fotoğraf ekledim sol üstte performans değerleri var.

FPS 70 civarı olmasına rağmen anlık donmalar oluyor.

Hocam fotoğraf ekledim sol üstte performans değerleri var.
Fotoğraf gözükmüyor hocam. Dediğim çözümü bir deneyebilir misiniz? Bakalım faydası olacak mı.

Bu arada RAM'inizi de yeni gördüm, 8 GB yetersiz. 16 GB gerekli 8x2 şeklinde. Oyun optimizasyonunda sıkıntı olsa da stutter sebebi yüksek ihtimal bu. 16 GB zaten genel olarak olması gereken miktar ama bu oyunda özellikle fazla RAM kullanımı söz konusu benchmarklarda gördüğüm kadarıyla. Sorununuz yüzde 99 bundan kaynaklı.

Fotoğraf gözükmüyor hocam. Dediğim çözümü bir deneyebilir misiniz? Bakalım faydası olacak mı.

Bu arada RAM'inizi de yeni gördüm, 8 GB yetersiz. 16 GB gerekli 8x2 şeklinde. Oyun optimizasyonunda sıkıntı olsa da stutter sebebi yüksek ihtimal bu. 16 GB zaten genel olarak olması gereken miktar ama bu oyunda özellikle fazla RAM kullanımı söz konusu benchmarklarda gördüğüm kadarıyla. Sorununuz yüzde 99 bundan kaynaklı.
Hocam format atmadan önce olmuyordu şuan oluyor onu anlamadım.

Hocam format atmadan önce olmuyordu şuan oluyor onu anlamadım.
Doğrudur, garip olmuş o biraz ama 8 GB RAM ile öncesinde yaşamasanız da oyunun bir yerinde illa stutter yemeniz kaçınılmaz gibi bir şey. Sadece bu oyun için değil, genel olarak 8x2 şeklinde dual channel çalışan RAM oluesa sisteminizde çoğu stutter, FPS drop sorunundan kurtulabilirsiniz.

8 gb ram ile diğer oyunlarda nasıl drop olmuyor, o zaman ağır oyun oynamadınız fazla. Bu oyun bildiğim kadarıyla tabiri caizse hayvan gibi RAM kullanıyor. 15-20 gb aşabilecek kadar ve siz 8 ile oynuyorsunuz. Sebebi bariz RAM gibi. Bir 8 Dual channel ile hem ekran kartı kullanımınız artacak ve sistem daha stabil olacak ve doğal olarak fps de artacak. Droplar da azalacak veya bitecek, normalde drop biter diyorlar ama bu oyun çok fazla ram kullandığı için belki 8’den fazla bile gerekebilir tam emin değilim.

8 gb ram ile diğer oyunlarda nasıl drop olmuyor, o zaman ağır oyun oynamadınız fazla. Bu oyun bildiğim kadarıyla tabiri caizse hayvan gibi RAM kullanıyor. 15-20 gb aşabilecek kadar ve siz 8 ile oynuyorsunuz. Sebebi bariz RAM gibi. Bir 8 Dual channel ile hem ekran kartı kullanımınız artacak ve sistem daha stabil olacak ve doğal olarak fps de artacak. Droplar da azalacak veya bitecek, normalde drop biter diyorlar ama bu oyun çok fazla ram kullandığı için belki 8’den fazla bile gerekebilir tam emin değilim.
Hocam GTA 5, Assains Creed serilerinde vs. hiçbir oyunda drop girmiyordu yüksek ayarlarda. Bence sebebi driverlardan dolayı format attıktan sonra oldu çünkü. Değerlere bakarsanızda GPU %60 civarı kullanıyor tamamını kullanmıyor bile

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı