i5 11400H ve RTX 3050 vs. R7 4800H ve GTX 1650 Ti

Ben de bilgisayar müh. Yazacağım ve aynı ikilemi yaşıyorum, sen bir çözüm bulabildin mi?

RTX olanı aldım, i5 90-95 derecelere kadar çıkıyor, bir o kafamı kurcalıyor.
i5'e tek çekirdek performansı daha iyi diyorlardı ama sanmıyorum çünkü çok sıcakladığı için 95 derecede otomatik olarak zaten frekansını düşürüyor, ben Max 4200 MHz gördüm.
O yüzden i5 6X gücündeyse R7'ye 8X gücünde demelisin tabii R7 frekans düşürüyorsa orası da ayrı konu.

Bunun dışında RTX zaten GTX 1650 Ti'den güçlü.

i5'in 6 çekirdeği yeter diye düşünüyorum ben.

Ben bu konuyu aldığım RTX(ASUS TUF)li laptoptan açtım bir de o kadar ikilemde kaldım.

ASUS olanı düşünüyorsan manuel fan kontrolü yok o çıldırtıyor, 4 profili(sen seçiyorsun) var, fan hızını sıcaklığa göre kendisi ayarlıyor.

Asus için sıcaklık değerleri: Oda sıcaklığı 35 : Soğutucusuz
%100 GPU : 80-85 Derece
%50 CPU : 83-93 Derece

Peki şu an olsa değiştirmeyi düşünür müydün R7 4800H ile?
İşlemcinin o kadar ısınması benim de kafamı karıştırdı, çok ses çıkarıyor mu peki?
Ben de bil. müh. kullanacağım programlar çok işlemci yer mi diye düşünüyorum o yüzden R7 de avantajlı geliyor.

Bilmiyorum kararsızım.
Fanlarda ses yok.
İşlemciyi bilmiyorum da RAM'i çok yer, kesinlikle 16 ya yükseltmelisin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilmiyorum kararsızım.
Fanlarda ses yok.
İşlemciyi bilmiyorum da RAM'i çok yer, kesinlikle 16 ya yükseltmelisin.
Tamamdır teşekkürler, şu anlık R7 alacağım gibi duruyor. Sen aldıysan hangi RAM'i aldın paylaşabilir misin ben de mümkünse alacağım da.

Aldığım ram: Kingston 8GB 3200MHz DDR4 Ram KVR32S22S8/8
Tamamdır teşekkürler, şu anlık R7 alacağım gibi duruyor. Sen aldıysan hangi RAM'i aldın paylaşabilir misin ben de mümkünse alacağım da.

ama ben bunu asus rtx için aldım seninkine uygun olmayabilir yeni konu açarsan önerebilirler

Mühendislik için istiyorsan her türlü rtx 3050 rtx30 serisinin Nvidia stüdyo sürücüsü var ve mühendislik uygulamalarının performansını arttırıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…