i5-11600 işlemci yükte 88 derece oluyor

Soğutucuya ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Güzel bir Kryonaut termal macun alıp sürüldüğünde 60-70'lere düşecektir. Kasayı da temizleyin tabii.

Stok soğutucu kesinlikle yetersiz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Stok soğutucu kesinlikle yetersiz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2.5 yıllık kuru macunla tabii yetersiz olur. Macun yenilemesi ve bakımla normal seviyelere düşecektir. Yine yetersiz geliyorsa soğutucu alabilir ama macun değişmeden "ısınıyorsa git soğutucu al kardeşim" demek ezbercilik oluyor.

2.5 yıllık kuru macunla tabii yetersiz olur. Macun yenilemesi ve bakımla normal seviyelere düşecektir. Yine yetersiz geliyorsa soğutucu alabilir ama macun değişmeden "ısınıyorsa git soğutucu al kardeşim" demek ezbercilik oluyor.

Hocam sen ne anlatıyorsun? Bu işlemciye stok soğutucu yetersiz, bunu mu tartışacağız?

Bana da mantıklı geliyor. İlk macunu alıp eğer sonra hala performans düşük gelirse soğutucu alırım diye düşündüm.

Anladım. Çok meşgul ettim ama bu son sorum olacak. Valorant'ta bu sistem ile 200 FPS alıp (ki bence 400 olmalı testlerde 200 asla gözükmüyor) RDR2 Ultra da 60 FPS almam normal mi?

Dostum senin sorunun işlemcinin ısınması. İşlemci belli bir sıcaklıktan sonra frekans düşürmeye başlıyor, direk performans kaybediyorsun.

Bana da mantıklı geliyor. İlk macunu alıp eğer sonra hala performans düşük gelirse soğutucu alırım diye düşündüm.
Olması gereken o zaten. 2.5 yıldır bakım yapılmamış sistem ısınmayacak da ne yapacak? Siz sisteme güzel bir temizlik yapın. Ardından tekrar bir test edin. Düşerse sıcaklıklar ne ala, ha düşmezse soğutucu işini sonra düşünürsünüz.

Hocam sen ne anlatıyorsun? Bu işlemciye stok soğutucu yetersiz, bunu mu tartışacağız?
Evet bunu tartışıyoruz, tam olarak konumuz bu şu an. Bakımsız bilgisayarı ısınıyor diye 1500 liralık yapmışsınız adamı. Her bilgisayarı ısınana soğutucu al mı diyelim? Önce termal bakım yapılır, ardından bu çözüm olmazsa o zaman düşünülür soğutucu almak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı