i5-11600K RTX 3060Ti sistem için yükseltme önerisi

GRATOS1

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistemim:
Anakart: MSI Z590 Pro Wifi DDR4.
İşlemci: i5 11600K.
Ekran kartı: ASUS RTX Dual 3060 Ti OC 8 GB.
RAM: G.Skill 2x16 32 GB DDR4.
SSD: MSI 1TB M.2 SSD / Corsair 2TB M.2 SSD.
Sıvı soğutma: MSI MAG 240R V2 240mm.
PSU: MSI MAG 750W 80+ Gold.
Kasa: Corsair iCUE 4000X RGB.
Windows 10 Pro
Meslek
Serbest
Arkadaşlar merhaba, sistem yükseltmek istiyorum. Ama şu An'da kullanmış olduğum sistem sizce nasıl? Oyun oynamak için kullanıyorum her türlü hikayeli oyun oynuyorum. Sizce sistemimde eksik, sorunlu ya da yükseltmem gereken bir donanım var mı?

Sistemim:
Anakart: MSI Z590 Pro DDR4.
İşlemci: i5 11600K.
Ekran kartı: ASUS RTX Dual 3060 Ti OC 8 GB.
RAM: G.Skill 2x16 32 GB DDR4.
SSD: MSI 1TB M.2 SSD / Corsair 2TB M.2 SSD.
Sıvı soğutma: MSI MAG 240R V2 240mm.
PSU: MSI MAG 750W 80+ Gold.
Kasa: Corsair iCUE 4000X RGB.
Windows 10 Pro.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem gayet yeterli, uzun süreler daha götürür seni, ekstra para dökmene gerek yok bence, para saçmak için yer arıyorsan ekipman değiştirebilir ya da yatırım yapabilirsin.

Ekipmanlarım da gayet iyi şükürler olsun. Ben sadece yükseltmek gerekir mi diye merak ettim. Sizce boşuna israf mı olur?

Ekipmanlarım da gayet iyi şükürler olsun. Ben sadece yükseltmek gerekir mi diye merak ettim. Sizce boşuna israf mı olur?

Çok istiyorsan DDR5 sisteme geçebilirsin, ama onun dışında ekran kartın iyi, depolama gayet iyi, ancak belki daha iyi bir kasaya geçebilirsin, Full mesh bir kasaya geçersen daha iyi olabilir ya da benim gibi canın sıkıldıysa sistemi modifiye edebilirsin.

Çok istiyorsan DDR5 sisteme geçebilirsin, ama onun dışında ekran kartın iyi, depolama gayet iyi, ancak belki daha iyi bir kasaya geçebilirsin, Full mesh bir kasaya geçersen daha iyi olabilir ya da benim gibi canın sıkıldıysa sistemi modifiye edebilirsin.

DDR5 sisteme geçersem hazır anakart değiştiği için soketi de değiştirip daha yüksek bir işlemciye Intel 14 seri bir işlemciye geçmek mantıklı olur mu?

Modifiyeden kastım şu: Benim sistem çok sıkışık siyah iç karartan bir sistemdi, ancak biraz el işçiliği ve birkaç 2.el alım satım ile şu an Full beyaz sistem yaptım.

DDR5 sisteme geçersem hazır anakart değiştiği için soketi de değiştirip daha yüksek bir işlemciye Intel 14 seri bir işlemciye geçmek mantıklı olur mu?
14. nesil boşa para israfı bana göre, 13. nesil işini görür.

Son düzenleme:
Modifiyeden kastım şu: Benim sistem çok sıkışık siyah iç karartan bir sistemdi, ancak biraz el işçiliği ve birkaç 2.el alım satım ile şu an Full beyaz sistem yaptım.

14. nesil boşa para israfı bana göre, 13. nesil işini görür.

Benim de kafamda Full beyaz sistem yapmak var. Çoğu donanımım beyaz daha da geliştirebilirim. 14. nesilden kastım sistemi ileriye dönük geliştirmek istemem. Almış olduğum bir donanım ileride değiştirmek. Yani DDR5'e yükseltsem hazır anakart alıyorken işlemci yi de aynı bırakmak yerin2 üst sokete geçmek daha olmaz mı? LGA1700 anakart DDR5 alsam 12. 13. 14. nesil işlemcileri destekliyor. 15. nesil işlemci çıksa soket değişikliğine gidebilirler. O yüzden mi gerek yok şimdi için yükseltmek.

1719849937673.png

1719849965310.png

Öncesi ve sonrası, ekran kartını kendim sprey boya ile boyadım, 2.el sıvı soğutucu ve akvaryum kasa aldım, AliExpress'ten 30TL'ye ARGB SSD soğutucu aldım, anakartın etrafına pembe neon LED döşedim, bunların hepsini yopmak toplam 4K falan tuttu sadece.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı