i5 11600K ve ASUS Dual 3060 OC sistemde FPS düşüklüğü

İşletim sistemi
Windows 10

imayki7

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Kingston Hyperx 2400MHZ DDR4 CL15
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 EVO p. M.2 500 GB.
Ekran kartı
ASUS GeForce Dual RTX 3060 OC V2 12 GB GDDR6
Anakart
Prime H510M-E - ASUS
İşlemci
İntel İ5-11600K
Öncelikle merhaba sayın forum sakinleri aranıza yeni katılmış bulunmaktayım çaresini ve sorunu bulamadığım bir FPS düşüklüğü adına sizlerden yardım almak istiyorum şimdiden teşekkür ediyorum.

Sistem donanımları:
İşlemci: İntel İ5-11600K
Anakart: Prime H510M-E - ASUS.
Ekran kartı: ASUS GeForce Dual RTX 3060 OC V2 12 GB GDDR6.
Sıvı soğutma: Cooler Master Masterliquid ML240l V2 RGB 240mm.
RAM: Kingston HyperX 2400 MHz DDR4 1x8 GB.
M.2 SSD: Samsung 970 EVO p. M.2 500 GB.
PSU: Everest Rampage cobra 600W PEAK-650W

Öncelikle 1 hafa öncesine kadar ekran kartı 1050 Ti, sıvı soğutma yok, SSD M.2 değildi ve RAM 2x8GB olarak mevcuttu bu sistemde Valorant'ı 280 250 FPS arası çok rahat oynayabiliyordum, daha sonra yukarıda yazılan ekran kartı, sıvı soğutma, M.2 SSD ile sistemi güncelledim fakat sistemi güncellemeye giderken kasa elimden çok hafif şekilde düştü RAM slotlarının 1 tanesi çalışamaz hale geldi 1X RAM kullanmamın sebebi de bundan dolayı. Önceki sistemde bu kadar FPS alıyorken güncel sistemde 120 FPS 90 FPS'lere kadar düşüyor bunun sebebi nedir acaba güncel sistemde FIFA22 filan 200 220 FPS çok rahat alıyorum fakat Valorant da eski FPS değerlerime ulaşamıyorum yardımlarını bekliyorum çok teşekkür ederim.

Çift RAM sistemin yükünü kaldırıyorken 1 tane RAM slotunun hasar alması tüm yükün diğer RAM slotuna yüklenmesi anlamına geliyor. Ve bu da ister istemez sistemde zorlanmaya ve bir takım FPS düşüşlerine sebep oluyor. Ayrıca Anakartın 3200 MHz destekliyor sen 2400 MHz takıyorsun sorun bence gayet açık.

Çift RAM sistemin yükünü kaldırıyorken 1 tane RAM slotunun hasar alması tüm yükün diğer RAM slotuna yüklenmesi anlamına geliyor. Ve bu da ister istemez sistemde zorlanmaya ve bir takım FPS düşüşlerine sebep oluyor. Ayrıca Anakartın 3200 MHz destekliyor sen 2400 MHz takıyorsun sorun bence gayet açık.
Evet haklısınız 2400mhz taktığım önceki sistemden kalan ramler idare ederim mantığı ile ilerlemiştim ancak anakart slotu arızalanınca şu an tek göze batan 2400mhz 1x ram doğru diyorsunuz. 3200 mhz 1x 16gb ram alsam işimi çözermi acaba ?

Evet haklısınız 2400mhz taktığım önceki sistemden kalan ramler idare ederim mantığı ile ilerlemiştim ancak anakart slotu arızalanınca şu an tek göze batan 2400mhz 1x ram doğru diyorsunuz. 3200 mhz 1x 16gb ram alsam işimi çözermi acaba ?

Ben size durumu şöyle anlatmaya çalışayım Anakart 3200 mhz destekliyor ve sizin ram 2400 mhz arada ciddi bir fark söz konusu anakartınız 2400 göre kendini optimize etmeye çalışıyor bu nedenle sistemde ufaktan kasmalar ve anlık fps dropları, düşmeleri kaçınılmaz olur. 3200 takarsanız zorlanmadan rahat bir şekilde ilerlersiniz.

Evet haklısınız 2400MHz taktığım önceki sistemden kalan RAM'ler idare ederim mantığı ile ilerlemiştim ancak anakart slotu arızalanınca şu an tek göze batan 2400MHz 1X RAM doğru diyorsunuz. 3200 MHz 1X 16 GB RAM alsam işimi çözermi acaba?

Dual channel cidden iyi performans veriyor. Bütçe varsa 8x2 yapın.

Anakartın garantis duruyorsa yollamanızı öneririm ondan sonda 8x2 16 gb yaparsınız.

Ben size durumu şöyle anlatmaya çalışayım anakart 3200 MHz destekliyor ve sizin RAM 2400 MHz arada ciddi bir fark söz konusu anakartınız 2400 göre kendini optimize etmeye çalışıyor bu nedenle sistemde ufaktan kasmalar ve anlık FPS dropları, düşmeleri kaçınılmaz olur. 3200 takarsanız zorlanmadan rahat bir şekilde ilerlersiniz.

Çok teşekkür ederim. Anakartımda 2 slot var 1 slotu bozuk olduğu için Dual yapamayacağım 1x16 GB RAM alsam işimi görür mü yoksa anakartı mı değiştirmek mantıklı olur.

Anakartın garantis duruyorsa yollamanızı öneririm ondan sonda 8x2 16 gb yaparsınız.
Maalesef garanti süreci doldu aklıma geldi ama baktığımda geçmişti teşekkür ederim fikriniz için.

Çok teşekkür ederim. Anakartımda 2 slot var 1 slotu bozuk olduğu için Dual yapamayacağım 1x16 GB RAM alsam işimi görür mü yoksa anakartı mı değiştirmek mantıklı olur.
Anakartı değiştirmenize gerek yok (Render falan yapmayacaksınız) 3200 mhz 16 GB ram alın Yeterli olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı