3 günlük antrenman programı nasıl?

Y4sirWasHere

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba yılın başından yaz tatiline kadar Gym'e gittim, hocanın verdiği programı kullandım biraz değişim gösterdi ama beni çok tatmin etmedi. Şu an tekrar başlayacağım ve yeni bir program yaptım. Sizce uygun mu? Tavsiyelerinizi bekiyorum.

1.gün
Göğüs / ön omuz / triceps.
Barbell bench press 3X12.
Incline dumbbell press 3X12.
Standing overhead press dumbbell 3X12.
Dumbbell lateral raise 3X12.
Cable / pec deck fly 3X12.
Triceps rope pushdown 3X12.
Overhead dumbbell triceps extension 3X12.

2.gün
Sırt / arka omuz / biceps.
Pull UPS / lat pulldown 3X12.
Barbell bent-over row (yates veya klasik) 3X12.
One-ARM dumbbell row 3X12.
Seated cable row (veya t-bar row) 3X12.
Face pull 3X12.
Barbell veya dumbbell curl 3X12.
Hammer curl 3X12.

3.gün
Bacak / karın.
Leg press 3X12.
Leg extension 3X12.
Leg curl 3X12.
Adductor / abductor machine 3X12.
Lunge 3X12.
Calf press 3X15.
Crunches 3X15.
Plank 3 set 1'er dakika.
Leg raise 3X12.

Gelişim görememen normal, haftada 3 gün yapıp bölgesel çalışıyorsun. 7 Günün 4'ü kaslar yatıyor, gün sayısını arttıramıyorsan bu 3 günü full body olarak değerlendirmen gerekiyor. Eğer 8 tekrarda zorlanmadan o ağırlıkla çalışabiliyorsan ağırlık arttır. 3 sette az, 4'e çıkar onu. Daha uzun dayanabileceğin ağırlıklarda 12 ile sınırlandırma kendini, kasların sayı saymayı bilmiyor. Tükenişe git, yani yapabildiğin kadar yap fakat elbette kaslarını zedeleyecek kadar zorlama.

Gelişim görememen normal, haftada 3 gün yapıp bölgesel çalışıyorsun. 7 günün 4'ü kaslar yatıyor, gün sayısını arttıramıyorsan bu 3 günü full body olarak değerlendirmen gerekiyor.

Hocam belirtmeyi unutmuşum. Haftada 6 gün oluyor, 3 gün gidip 1 gün off veriyorum. 3 gün gidip bir gün off veriyorum.

hocam belirtmeyi unutmuşum haftada 6 gün oluyor 3 gün gidip 1 gün off veriyorum 3 gün gidip bir gün off veriyorum
Bu da yanlış, minimum 2 gün off day yapman gerekiyor. Kas dinlendikçe gelişir. Set aralarındaki bekleme süren bile büyük ölçüde etkiliyor. 2-3 dakika beklemen gerek. Bir de mesaja ekleme yaptım ona göre de şekillendirebilirsin.

Supplement kullanıyor musun?

Bu da yanlış, minimum 2 gün off day yapman gerekiyor. Kas dinlendikçe gelişir. Set aralarındaki bekleme süren bile büyük ölçüde etkiliyor. 2-3 dakika beklemen gerek. Bir de mesaja ekleme yaptım ona göre de şekillendirebilirsin.

Supplement kullanıyor musun?
hocam sadece creatin kullanıyorum ve eklemedekileri dikkate alarak 5 günlük bir program hazırlamalıyım o halde

hocam sadece creatin kullanıyorum ve eklemedekileri dikkate alarak 5 günlük bir program hazırlamalıyım o halde
Protein tozu, creatine ve D vitamini. Bu 3’lü mutlaka olmalı. D vitamini her insanın alması gereken bi takviye. Eğer bütçen el veriyorsa bir de Torq'tan multi-vitamin ekle. Ayrıca creatine'den gereken etkiyi görmek için günde 3-4 litre su içmen gerekiyor. Su az içiyorsan sadece böbreklerini yormuş olursun. Ben haftada 5 gün, haftasonları off-day şeklinde yapıyorum. Program hakkında şu hareketi yap diyemem çünkü herkesin vücudu farklı, deneme yanılma yoluyla sen de kendine uygunu bulursun. Eğer vaktin varsa ağırlık takviyeli sprint antremanları da yapmanı tavsiye ederim.

Protein tozu, creatine ve D vitamini. Bu 3'lü mutlaka olmalı. D vitamini her insanın alması gereken bir takviye. Eğer bütçen el veriyorsa bir de Torq'tan multi-vitamin ekle. Ayrıca Creatine'den gereken etkiyi görmek için günde 3-4 litre su içmen gerekiyor. Su az içiyorsan sadece böbreklerini yormuş olursun. Ben haftada 5 gün, hafta sonları off-day şeklinde yapıyorum. Program hakkında şu hareketi yap diyemem çünkü herkesin vücudu farklı, deneme yanılma yoluyla sen de kendine uygunu bulursun. Eğer vaktin varsa ağırlık takviyeli sprint antrenmanları da yapmanı tavsiye ederim.

Teşekkür ederim hocam adamsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı