i5 11600K ve RTX 4070 darboğaz yapar mı?

11600K 1080P için besleyemez o kartı, darboğaz olur illaki. Ama elde o işlemci varsa ve 4070 alacaksan cok kafaya takacak bir durum da olmaz, ileride artık performansı bana yetmiyor param da var dersen degistirirsin. Onun disinda hikayeli oyunlarda bütün ayarlari fulle öyle oyna.
 
Darboğazda oyun sırasında takılma, kasma, donma gibi durumlar olur. Yeni sistemlerde böyle durumlar olmaz. 10 senelik işlemci ile kullanırsan bunları görürsün. Mesela ben i7-4790 ile RTX 2060 kullandım çok ağır darboğaz yaşadım birkaç oyunda.

Yani elimizde en azından bir veri var diyerek paylaşıldı bu görsel, kesinlikle darboğaz olur veya kesinlikle darboğaz olmaz diyebilmemiz için elle tutulur verilere ihtiyaç vardır, testlerin yapılması lazım. Kimse de oturup bahsedilen donanımlarla bu testi yapmaz herhalde diye düşünüyorum.

Burada mevzubahis konu işlemcinin ekran kartına yetip yetememesi olduğu için de bu görüntü paylaşıldı. Benim savım darboğazı siteden hesapladım, kesinlikle şu kadar kayıp olur demek değil zaten :D

Ayrıca darboğaz dediğimiz şey işlemcinin yeni ve eski olmasıyla bağlantılı bir şey değil, işlemci ekran kartı için yetersizse yeniyken de yetersizdir. Bunlar nasıl yorumlar anlayamadım açıkçası. Bu işlemci bu ekran kartına tam performans verdiremez diye düşünüyorum ben.

İyi forumlar.
YouTube'da sistemi aratmak yetiyor. CPU Ve GPU kullanımına bakmamız gerekiyor bu durumda. üstteki arkadaşımızın demek istediği yeni / eski kavramı i3 1. nesil gibi muhtemelen. yoksa başka bir anlamla yeni / eskinin bu durumla alakası yok. ona kalsa i3 işlemci ile 4090 kullanalım. :D
 
YouTube'da sistemi aratmak yetiyor. CPU Ve GPU kullanımına bakmamız gerekiyor bu durumda. Üstteki arkadaşımızın demek istediği yeni / eski kavramı i3 1. nesil gibi muhtemelen.

i5-3470 i3-3240 gibi işlemcilerden bahsediliyor. Çok eski işlemciler tabii ki darboğaz konusunda sıkıntı çıkartır ama yeni nesil sistemlerde bir sorun yaratmıyor takılacak bir durum değil.
 
i5-3470 i3-3240 gibi işlemcilerden bahsediliyor. Çok eski işlemciler tabii ki darboğaz konusunda sıkıntı çıkartır ama yeni nesil sistemlerde yok öyle bir şey.
Yeni nesil sistemlerde, işlemci ekran kartını besleyecek bir şekilde işlemci koyuyorlar zaten. bu durumda dediğin gibi yeni nesillerde olmaz evet.
 
8gb bir ekran kartı kullanmak istemiyorum.
Bu işlemciye arkadaşlarım 3060 12gb al geç diyorlar
ekran kartı tavsiyelerinize açığım.
Arkadaşlarında dediği gibi darboğaz söz konusu değil. 1080P'de oluyormuş lakin performansı etkileyecek kadar değil. 2K çözünürlükte ve ayarları fulleyerek oynarsan sorun olmaz. ayriyeten 4070 alman daha iyi olacaktır.
 
8gb bir ekran kartı kullanmak istemiyorum.
Bu işlemciye arkadaşlarım 3060 12gb al geç diyorlar
ekran kartı tavsiyelerinize açığım.
Neden istemiyorsunuz? Hangi arkadaş diyor o lafı? Hangi arkadaş diyorsa bir şey bildiği yok.

Takma kafaya bu olayları 4070 alabiliyorsan al geç fıstık gibi kart.
 

Geri
Yukarı