i5 11600K vs R5 5600X sistem

• Konuyu başlatan Serush
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 1.276
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7600X, MSI PRO B650-P WIFI, * Sapphire Pulse ITX Radeon RX 570 8GB * Kingston DDR5 32GB(2x16GB) 5600MHz CL36 Fury Beast, Sharkoon SS-COOLZERO-750 750W, Arctic LIQUID FREEZER II 240, DeepCool CC560
Arasındaki fiyat farkına değer mi? İleride işlemcimi geliştirecek olsam Ryzen bir tık daha mantıklı geliyor belki Intel aynı soket çıkarmayabilir. Fakat 3060 Ti yerine 3070, 590 anakart, + olarak sıvı soğutucu biraz daha cezbetti. Yakın zamanda 20.000TL'ye monitör dahil (LG 27GN750-B almayı düşünüyorum) sistem toplayacağım. Fikirlerinizi, tavsiyelerinizi (bunu alsan daha iyi olabilir, XXX yakında yeni sistem çıkaracak gibisinden) belirtir misiniz? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aradaki fiyat farkına değer mi? Ve fiyatına?

Ben de 3070 diyorum. Kas gücü üstün bir kart, ASUS TUF sıvı soğutma var, anakartı ise bariz daha üstün, RAM'ler de daha hızlı ve iyi. 2500 TL'ye değecek performans ve kalite farkı var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben de 3070 diyorum. Kas gücü üstün bir kart, ASUS TUF sıvı soğutma var, anakartı ise bariz daha üstün, RAM'ler de daha hızlı ve iyi. 2500 TL'ye değecek performans ve kalite farkı var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu sistem, X570 anakart, R5 5600X olsaydı fiyat nasıl oynardı ?
Bu sistem, X570 anakart, R5 5600X olsaydı fiyat nasıl oynardı ?
Ve o zaman bu mu tercih edilirdi sizce ?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Serhan Günal yine zor açıkçası ama en azından orta kalite bir B550 bile olsa f/p olarak denk olurlardı. İşlemciler denk ama ekran kartlar ve anakartlar arasındaki fark belli, sıvı soğutmamız var, bir tık hızlı RAM'lerimiz var.

5600X sistem özellikle anakart ve RAM'den sınıfta kalıyor. 3. nesil Ryzen'lar bile 3200/3600Mhz ile performansını artırırken 5600X gibi bir işlemciye 3000Mhz olmamış.

@Serhan Günal yine zor açıkçası ama en azından orta kalite bir B550 bile olsa f/p olarak denk olurlardı. İşlemciler denk ama ekran kartlar ve anakartlar arasındaki fark belli, sıvı soğutmamız var, bir tık hızlı RAM'lerimiz var.

5600X sistem özellikle anakart ve RAM'den sınıfta kalıyor. 3. nesil Ryzen'lar bile 3200/3600Mhz ile performansını artırırken 5600X gibi bir işlemciye 3000Mhz olmamış.
Yakın zamanda 15-16 arasında z570 + 5600xli bir sistem çıkar umarım 😃
O sistemlere FHD monitör yakışmaz.
F/P 240Hz Monitör önerebilir misiniz ?

@Serhan Günal çıkmaz çünkü AMD tarafında karşılığı X570 oluyor, Z570 Intel için. 😄
Özür dilerim karıştırmışım her neyse 😄😄. Gönlüm amd tarafından yana zaman ne gösterecek bilmiyorum umarım mutlu olacağımız şeyler karşımıza çıkar 😃.
O sistemlere FHD monitör yakışmaz.

Wqhd monitörlerle aralarında yaklaşık 2000TL fark var minimum. Rekabetçi oyunlarda (R6 gibi) 240hzi tamamen kullanamayabilirim diye düşünüyorum 2K'da.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı