i5 12400F %100 CPU kullanımı oluyor

sevdimsay

Decapat
Daha fazla  
RAM
CORSAIR 16GB
SSD veya HDD modeli
WD 500GB Blue SN570 Gen3x4 M.2 2280 SSD
Ekran kartı
GIGABYTE GeForce RTX 4060 Windforce OC 8GB GDDR6 1
Anakart
Gigabyte H610 M K
İşlemci
İ5 12400F
Merhaba dostlar, CPU aşırı derecede Chrome tarafında bilgisayarı ilk açtığımda ya da bazen %100 oluyor. Chrome kapatıp tekrar açıyorum ve oyunlarda ufak takılmalar yaşayabiliyorum. Bilgisayarımda sanki bir sorun olduğunu düşünüyorum fakat neden kaynaklandığını bir türlü anlamadım. Defalarca format atmama rağmen bu sorun düzelmiyor. Ayrıca masaüstündeyken ve oyundayken CPU derecesi bir anda artıyor ve fanlar hızlanıyor sonra düşüyor stabil bir performansta sergilemiyor mesela Technopat gibi yerlere girdiğimde CPU fanı sesi artmaya başlıyor. Yardımıcı olursanız çok sevinirim.
Not: Bütün driverlar güncel. BIOS güncel Windows 10 kullanıyorum.
İşlemci: i5 12400F stok fan.

Screenshot_118.png

LoL MSI Afterburner değerleri:
Chrome açıkken bile LoL'de değerlerim.
Oyun içi:
GPU 50 derece %7-10 kullanım.
CPU 61 derece %15-20 kullanım.
Kullanım değerleri bana açıkçası çok düşük geldi sizce bir sorun var mı?
Oyun bitti istemcideyken CPU daha fazla kullanılıyor değer %25 fanlar daha hızlı dönmeye başlıyor bu işte bir şey var ama tam anlamadım hocam oyundayken daha az kullanması. İstemcinin daha fazla kullanması anormal değil mi?
LoL istemci değerleri:

Screenshot_125.png

Görev Yöneticisi ve MSI Afterburner?

Screenshot_127.png

(Yaklaşık 1 saat önce konu açtım fakat hesabım kapatıldı çünkü bu hesabın şifresini unutup yenisini açtım)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam zamanında benim de işlemcimin böyle kullanım yüzdesi %100 oluyordu. Fortnite bile açamaz hale gelmiştim. Sonra kasanın tozlarından arındırdım ve eski haline geri döndü. Benim fikrim eğer kasanızı temizlemediyseniz, temizlemenizi öneririm

Merhaba dostlar, CPU aşırı derecede Chrome tarafında bilgisayarı ilk açtığımda ya da bazen %100 oluyor. Chrome kapatıp tekrar açıyorum ve oyunlarda ufak takılmalar yaşayabiliyorum. Bilgisayarımda sanki bir sorun olduğunu düşünüyorum fakat neden kaynaklandığını bir türlü anlamadım. Defalarca format atmama rağmen bu sorun düzelmiyor. Ayrıca masaüstündeyken ve oyundayken CPU derecesi bir anda artıyor ve fanlar hızlanıyor sonra düşüyor stabil bir performansta sergilemiyor mesela Technopat gibi yerlere girdiğimde CPU fanı sesi artmaya başlıyor. Yardımıcı olursanız çok sevinirim.
Not: Bütün driverlar güncel. BIOS güncel Windows 10 kullanıyorum.
İşlemci: i5 12400F stok fan.

Eki Görüntüle 2380832

LoL MSI Afterburner değerleri:
Chrome açıkken bile LoL'de değerlerim.
Oyun içi:
GPU 50 derece %7-10 kullanım.
CPU 61 derece %15-20 kullanım.
Kullanım değerleri bana açıkçası çok düşük geldi sizce bir sorun var mı?
Oyun bitti istemcideyken CPU daha fazla kullanılıyor değer %25 fanlar daha hızlı dönmeye başlıyor bu işte bir şey var ama tam anlamadım hocam oyundayken daha az kullanması. İstemcinin daha fazla kullanması anormal değil mi?
LoL istemci değerleri:

Eki Görüntüle 2380831

Görev Yöneticisi ve MSI Afterburner?

Eki Görüntüle 2380834

(Yaklaşık 1 saat önce konu açtım fakat hesabım kapatıldı çünkü bu hesabın şifresini unutup yenisini açtım)

Hocam ben donanım hızlandırmalı GPU zamanlamasını açtım ciddi anlamda CPU kullanımı düştü GPU kullanımı yükseldi sizde açık mı?

hocam sağolun onu açmamışım formattan sonra ama şimdi açtım fakat. benim anlamadığım neden chromda %100 olduğu bu durumu escape the backrooms oynarkende yaşamıştım %100 kullanıyordu pc fanların hepsini köklemişti yeniden başlatmıştım sorun çözülmüştü. ama ben bu sorunu neden yaşıyorum onu çözmek istiyorum bişeyler ters gidiyor gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı