i5-12400F 95 dereceleri görüyor

ruffneckx

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Tekniker
Arkadaşlar merhaba, i5-12400F işlemcim var. BF6 yükledim daha giriş ekranında işlemcim 95 derece üzerinde seyretti. Daha önce Last of Us'ta da aynısı olmuştu. Macunu.
Yeni bunu nasıl çözerim? Soğutucu mu almam gerekli?

Ekran kartım ROG STRIX 6750 XT.
16 GB RAM var.

Dosya Ekleri

• 2807960_5.jpg
    2807960_5.jpg
    152,2 KB · Görüntüleme: 28
Arkadaşlar merhaba, i5-12400F işlemcim var. BF6 yükledim daha giriş ekranında işlemcim 95 derece üzerinde seyretti. Daha önce Last of Us'ta da aynısı olmuştu. Macunu.

16 GB RAM var.

İşlemci soğutucu ne kullanıyorsunuz ?

Ben de de aynı işlemci var ancak bu kadar ısınma yapmıyor. Termal macun yenilendi mi? Yenilenmeden önce ben de de bu dereceleri görüyordu çünkü.

16 GB RAM var.

100 derece sinir zaten daha fazla yukselemez işlemci Throttle'a maruz kalıp performansı duşürür droplara maruz kalırsın soğutucu alabiliyorsan al alamıyorsan termal macunu yenile.

İntelin en üst düzey işlemcileri hariç kayda değer bir ısınma problemi yok. Stok soğutucu bu işlemciyi maalesef kurtarmıyor, ayrıca stok soğutucuya rağmen fazla bu sıcaklık. Muhtemelen macunu kalın ya da ince sürdün.

Intel'de ısınma problemleri mi var 😃 AMD işlemcileri stok soğutucuda 30 derecede mi çalışıyor?
Sanırım öyle. Boşta 27 derece. Oyunda 40-45 arası. Benchmarkta maks 55.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı