i5 12400F ASUS TUF RTX 3070 Ti düşük FPS

İbrahimKzy42

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, sistemim:
  • 12400F
  • ASUS TUF 3070 Ti.
  • 4x8GB 32 GB XPG 3200 RAM.
  • Çözünürlük 1080p.
Sıkıntı şu. CoD MW2'de ara ara droplar yiyorum ve aynı sistem videolarında 100-110 FPS alıyorlar (izlediğim video ile işlemcim aynı) ben
İse 80-90 arası alıyorum. Aldığım FPS çok sıkıntı değil ama yediğim droplar özellikle de tam savaşıp çatışma anlarında sıcak anlarda olması çok sinirimi bozuyor. Ekran kartını saf güçte kullanıyorum. DLSS kapalı ama bundan önce kullandığım ASUS Dual RX 6750 XT ile saf güçte 120-130 ara ara 140 FPS'lere çıkıyordu. Böyle olması normal mi?

Düşük VRAM böyle sıkıntılar çıkarabiliyor yüksek güçte olan sistemlerde çoğu yeni oyun 8 GB VRAM'dan fazlasını kullanıyor. Grafikleri kısıp deneyin drop hala yiyorsanız ben pek yardımcı olamayacağım.

Darboğaz olabilir işlemcini yukseltmeyi deneyebilirsin.

Darboğaz mı? İşlemcisi gayet iyi ve yeni bir işlemci o işlemci kolay kolay darboğaz yapmaz.

Arkadaşlar, sistemim:
  • 12400F
  • ASUS TUF 3070 Ti.
  • 4x8GB 32 GB XPG 3200 RAM.
  • Çözünürlük 1080p.
Sıkıntı şu. CoD MW2'de ara ara droplar yiyorum ve aynı sistem videolarında 100-110 FPS alıyorlar (izlediğim video ile işlemcim aynı) ben.
İse 80-90 arası alıyorum. Aldığım FPS çok sıkıntı değil ama yediğim droplar özellikle de tam savaşıp çatışma anlarında sıcak anlarda olması çok sinirimi bozuyor. Ekran kartını saf güçte kullanıyorum. DLSS kapalı ama bundan önce kullandığım ASUS Dual RX 6750 XT ile saf güçte 120-130 ara ara 140 FPS'lere çıkıyordu. Böyle olması normal mi?

Arka planda çalışan bir uygulama işlemciyi gereksiz meşgul edebiliyor olabilir kontrol ettiniz mi?

Darboğaz mı? İşlemcisi gayet iyi ve yeni bir işlemci o işlemci kolay kolay darboğaz yapmaz.

Arka planda çalışan bir uygulama işlemciyi gereksiz meşgul edebiliyor olabilir kontrol ettiniz mi?

Arka planda çalışan bir uygulama işlemciyi gereksiz meşgul edebiliyor olabilir kontrol ettiniz.

Vallahi ustam arka planda hiçbir şey yok bende darboğazdan şüpheleniyorum FHD + 165 Hz'den kaynaklanırmı bilmiyorum ama ya ekran kartını değiştireceğim ya da 2K monitör alacağım sanırım. İşlenci değiştirmek daha mantıklı tabii ama VRAM sıkıntısı ileride daha da kafamı ağrıtacak belli ki.

Vallahi ustam arka planda hiçbir şey yok bende darboğazdan şüpheleniyorum FHD + 165 Hz'den kaynaklanırmı bilmiyorum ama ya ekran kartını değiştireceğim ya da 2K monitör alacağım sanırım.

Hocam 1080p de bu ekran kartinin drop vermesi aşırı mantiksiz benim sistemim 3050'li gayet stabil oynatiyor

Vallahi ustam arka planda hiçbir şey yok bende darboğazdan şüpheleniyorum FHD + 165 Hz'den kaynaklanırmı bilmiyorum ama ya ekran kartını değiştireceğim ya da 2K monitör alacağım sanırım. İşlenci değiştirmek daha mantıklı tabii ama VRAM sıkıntısı ileride daha da kafamı ağrıtacak belli ki.

Ekran kartini degistirmek yerine islemciyi degistirip darbogaz yapmayan kolay besleyebilecek bir islemci alirsaniz daha ucuza getirmis olursunuz cunku ekran kartiniz gayet iyi.

Ekran kartini degistirmek yerine islemciyi degistirip darbogaz yapmayan kolay besleyebilecek bir islemci alirsaniz daha ucuza getirmis olursunuz cunku ekran kartiniz gayet iyi.

Ustam bende anlamadım almadan önce aylarca araştırdım %90 sıkıntı çıkarmaz cevabını aldım fakat sizin dediğiniz %12'lik darboğazı yaşıyorum sanırım.

Veya arkadasin dedigi gibi overclock yapabilirsiniz fakat islemcinizin omru kisalabilir haberiniz olsun hocam.

Hocam kusura bakmayin Google buga girdi yanlislikla fazla mesaj attim :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı