i5-12400F hazır sistem alınır mı?

Herkese merhaba,
Sistem toplana işlerde sıfıra yakın bilgisi olan birisi olarak yardımınıza ihtiyacım var.
Bir oyuncu bilgisayarı almak istiyorum ve bir süredir araştırıyorum. Aşağıda linkini bıraktığım sistemi almaya karar verdim sizin görüşlerinizi de merak ediyorum bu konularla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olurum. Uzun zamandır para biriktiriyorum ve yanlış bir şey almaktan korkuyorum.. teşekkürler.

(Ayrıca kasa fanı almam gerekir mi ve yanında linkte bıraktığım monitörü almak istiyorum)

Hazır sistem:

Monitör:
Şu sistemi alın kesinlikle, bu fiyata daha iyisi yok.

Şu sistemi alın kesinlikle, bu fiyata daha iyisi yok.

Bütçem 30.000 TL sizce hangi parçalarını yükseltmeliyim?

Bütçem 30.000 TL sizce hangi parçalarını yükseltmeliyim?

İşlemciyi i5 13400F yapın, 14400F de yapabilirsiniz ama darboğaz yapar mı yapmaz mı emin olamadım o yüzden bilen biri cevaplarsa onu iyi olur. RAM'leri Crucial 32 GB (2x16) yapabilirsiniz. Eğer sistemi ileride DDR 5'e yükseltmek isterseniz ankartta Gigabyte seçin masraflı olmaz ama yükseltmek istemezseniz 2120 TL olan MSI seçebilirsiniz. Kasa da kendi gözünüze hoş geleni seçin. Bir de kalan parayla işlemciye bir kule tipi soğutucu alın kesinlikle, ucuz ve güzel bir sıvı soğutma da bulabilirseniz o daha mantıklı olur.

İşlemciyi i5 13400F yapın, 14400F de yapabilirsiniz ama darboğaz yapar mı yapmaz mı emin olamadım o yüzden bilen biri cevaplarsa onu iyi olur. RAM'leri Crucial 32 GB (2x16) yapabilirsiniz. Eğer sistemi ileride DDR 5'e yükseltmek isterseniz ankartta Gigabyte seçin masraflı olmaz ama yükseltmek istemezseniz 2120 TL olan MSI seçebilirsiniz. Kasa da kendi gözünüze hoş geleni seçin. Bir de kalan parayla işlemciye bir kule tipi soğutucu alın kesinlikle, ucuz ve güzel bir sıvı soğutma da bulabilirseniz o daha mantıklı olur.

Kusura bakmayın böyle basit şeyleri bile bilmiyorum FreeDOS bir sisteme ücretsiz Windows kurulabiliyor mu? Bunu Vatan Bilgisayar yapmıyor sanırım ayrıyeten başka bilgisayarcıda mı yükletmem lazım bilginiz var mı?

Sonuç olarak 29.775 TL'ye şöyle bir sistem oldu sizce her şey iyi ve uyumlu mu güçlü bir sistem oldu mu?

İşlemci

Intel Core i5 14400F Soket 1700 2.5GHz 14. Nesil 20MB Önbellek 10nm İşlemci

Anakart

GIGABYTE H610M H V2 Intel H610 Soket 1700 DDR4 3200MHz M.2 Anakart

Ekran kartı

ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Ti OC 8GB GDDR6 128Bit Nvidia DLSS 3 Ekran Kartı

Ram

Crucial 32GB (2x16GB) Pro DDR4 3200MHz CL22 1.2V PC Ram

Ram

Kioxia 1TB Exceria Plus Serisi NVMe M.2 SSD KUTUSUZ (3400MB Okuma / 3200MB Yazma)

Güç Kaynağı

THERMALTAKE TR2 ST APFC 12cm 80 PLUS 650W GÜÇ KAYNAĞI

Kasa

POWER BOOST VK-Z002B USB 3.0 TEMPERED GLASS 4x120 ARGB FAN ATX SİYAH KASA

(Ekran kartımı MSI PRO H610M-E DDR4 Intel H610 Soket 1700 3200MHz(OC) M.2 Anakart da yapabiliyorum bütçem yetiyor)

Son düzenleme:
Kusura bakmayın böyle basit şeyleri bile bilmiyorum FreeDOS bir sisteme ücretsiz Windows kurulabiliyor mu? Bunu Vatan Bilgisayar yapmıyor sanırım ayrıyeten başka bilgisayarcıda mı yükletmem lazım bilginiz var mı?

Sonuç olarak 29.775 TL'ye şöyle bir sistem oldu sizce her şey iyi ve uyumlu mu güçlü bir sistem oldu mu?

İşlemci.

Intel Core i5 14400F Soket 1700 2.5GHz 14. Nesil 20MB Önbellek 10nm İşlemci

Anakart.

GIGABYTE H610M H V2 Intel H610 Soket 1700 DDR4 3200MHz M.2 Anakart

Ekran kartı.

ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Ti OC 8GB GDDR6 128Bit Nvidia DLSS 3 Ekran Kartı

RAM.

Crucial 32GB (2x16GB) Pro DDR4 3200MHz CL22 1.2V PC Ram

RAM.

Kioxia 1TB Exceria Plus Serisi NVMe M.2 SSD KUTUSUZ (3400MB Okuma / 3200MB Yazma)

Güç kaynağı.

THERMALTAKE TR2 ST APFC 12cm 80 PLUS 650W GÜÇ KAYNAĞI

Kasa.

POWER BOOST VK-Z002B USB 3.0 TEMPERED GLASS 4x120 ARGB FAN ATX SİYAH KASA

(Ekran kartımı MSI Pro H610M-E DDR4 Intel H610 soket 1700 3200MHz(OC) M.2 anakart da yapabiliyorum bütçem yetiyor)

Hocam RAM'i Corsair yapar mısınız, Crucial'in CL değeri çok yüksek yeni fark ettim size sorun yaratabilir, 16 GB(2x8) RAM de gayet yeterli zaten. Geri kalanı gayet iyi. İşlemci için kendiniz kule tipi bir soğutma alıp güvendiğiniz birine taktırabilirsiniz. Windows 11'i kesinlikle vatan gibi yerlerden yükletmeyin, 25 TL'ye alıp yükleyebilirsiniz rehberler var zaten forumda.

Hocam RAM'i Corsair yapar mısınız, Crucial'in CL değeri çok yüksek yeni fark ettim size sorun yaratabilir, 16 GB(2x8) RAM de gayet yeterli zaten. Geri kalanı gayet iyi. İşlemci için kendiniz kule tipi bir soğutma alıp güvendiğiniz birine taktırabilirsiniz. Windows 11'i kesinlikle vatan gibi yerlerden yükletmeyin, 25 TL'ye alıp yükleyebilirsiniz rehberler var zaten forumda.

Hocam bende birazdan almaya gideceğim RAM olarak G.Skill iyi mi oluyor yoksa Corsair mı seçeyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı