i5 12400F için kule tipi işlemci soğutucu önerisi

Dostum evet bu dediğin kafama takıldı benim RAM soketi ile işlemci fanı birbirinin dibinde nasıl sığacak diye düşünüyorum, bu bilgileri nasıl bulabilirim? "anakart boyutunu RAM boyutunun ölçülerini al,"

Bu arada mATX anakartta benim peerless Assassin's 1. RAM slotunu kapatıyor. mATX anakartlar da standart diye biliyorum.

Ben 224-XT-Black aldım para elime geçtiği sırada AK400 Zero Dark'ın stokları tükenmişti tamamen siyah kasayla siyah sisteme mat siyah RGB'siz kule tipi fan çok güzel gidiyor mükemmel görünüyor yaşadığım il sıcak CS2'yi maksimum ayarlarda oynuyorum sıcaklık 70 dereceye dayanıyordu şu an daha 45'i geçtiğini görmedim zaten hemen hemen ne kadar gelişmiş olursa olsun fan sayısı artarsa artsın kule tiplerinin arasında 2-5 derece anca oynuyor kasanın görünüşüne uyuyorsa 224 öneririm.

Ve 224-XT-Black'in yanında gelen termal macun 214'e göre daha iyi 1 yıl kullanabilirsin sıkıntısız değiştirmeden.

Arkadaşlar yanıtlarınız için teşekkür ederim. Bu iki üründen birisini almayı düşünüyorum ölçülerinin uyup uymadığında baktıktan sonra ama kafama takılan şey şu: İki fanlı olan model daha performanslı olmuyor mu? ID-Cooling 224-XT Black sanırsam tek fanlı.

-

Arkadaşlar merhaba, sistem özelliklerim şu şekilde:
i5 12400F, RTX 3060 Dual, 16 GB 3200MHz XPG RAM, 1TB Adata M.2 SSD, MSI MAG A650bn 650W PSU.
İşlemcim stok fan ile Dying Light 2'de 90 dereceyi kimi zaman 95 dereceyi görüyor. Termal macunumu dün değiştirdim markası "Xigmatek PTI-G3606".
2000 lira bütçem var, bu fiyat bandında bana işlemci soğutucusu ve güzel bir termal macun önerir misiniz? Tercihen RGB olmasını istemiyorum ama olsa da olur.
Son olarak kasam ise Frisby FC-9320G mesh kasa, sanırım 160Mm'e kadar destekliyor.
Hocam acaba kaç senelik bir işlemci veya overclock yapmişn olabilirmisiniz normal degerleri 70-80 ben kullaniyorum

Arkadaşlar merhaba, sistem özelliklerim şu şekilde:
i5 12400F, RTX 3060 Dual, 16 GB 3200MHz XPG RAM, 1TB Adata M.2 SSD, MSI MAG A650bn 650W PSU.
İşlemcim stok fan ile Dying Light 2'de 90 dereceyi kimi zaman 95 dereceyi görüyor. Termal macunumu dün değiştirdim markası "Xigmatek PTI-G3606".
2000 lira bütçem var, bu fiyat bandında bana işlemci soğutucusu ve güzel bir termal macun önerir misiniz? Tercihen RGB olmasını istemiyorum ama olsa da olur.
Son olarak kasam ise Frisby FC-9320G mesh kasa, sanırım 160Mm'e kadar destekliyor.

Kullanıyorum ve çok memnunum. Alacak olursanız ekstra macun almayın, içerisinden bir kullanımlık aynı markanın macunu çıkıyor diye hatırlıyorum.

Hocam acaba kaç senelik bir işlemci veya overclock yapmişn olabilirmisiniz normal degerleri 70-80 ben kullaniyorum
İşlemciyi alalı 1 yıl oldu, overclock yapmadım belki macunu yanlış sürmüş olabilirim diyeceğim ama değişmeden önce de 86 derece falan görüyordum yine hatırladığım kadarıyla. Adana'da yaşıyorum belki ondandır. DC'den yayın açıp dying light 2 oynadım bugün 90'ı gördüm :D Arkadaşın Ryzen 5 5600'lü sistemi var o da 92 görüyor :D Siz hangi ilde yaşıyorsunuz?

İşlemciyi alalı 1 yıl oldu, overclock yapmadım belki macunu yanlış sürmüş olabilirim diyeceğim ama değişmeden önce de 86 derece falan görüyordum yine hatırladığım kadarıyla. Adana'da yaşıyorum belki ondandır. DC'den yayın açıp dying light 2 oynadım bugün 90'ı gördüm :D Arkadaşın Ryzen 5 5600'lü sistemi var o da 92 görüyor :D Siz hangi ilde yaşıyorsunuz?
Hocam bende adanada yaşıyorum :DD bu kadar olmamali kasanizin hava akisinin iyi olduguna eminmisiniz veya egzoz faninizin gucu yetmiyor olabilirmi

Hocam bende adanada yaşıyorum :DD bu kadar olmamali kasanizin hava akisinin iyi olduguna eminmisiniz veya egzoz faninizin gucu yetmiyor olabilirmi
Hocam olabilir büyük ihtimalle, egzoz fan ayarının nasıl yapıldığı konusunda bilgi sahibi değilim. BIOS üzerinden mi yapılıyor? Özelden yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Hocam olabilir büyük ihtimalle, egzoz fan ayarının nasıl yapıldığı konusunda bilgi sahibi değilim. BIOS üzerinden mi yapılıyor? Özelden yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Hayir hocam zamanla fanlariniza bakim gerekir yağlamak gibi temel şeyler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı