i5 12400F ile RTX4060 Ti mı iyidir yoksa RTX 4060 mı?

Untouchablee

Hectopat
Merhaba. RTX4060 Ti ekran kartlı ve i5 12400F işlemcili bir hazır sistem alma düşüncem var. Almışken de uzun vadede sorun çıkarmasın ve rahat ederim istiyorum. Sitelerde gördüğüm çoğu hazır sistem i5 12400F ve RTX4060 parçalardan oluşuyor ve aynı işlemciyle RTX4060 Ti kombinasyonu daha azınlıkta. Aklımda bazı sorular var.

i5 12400F işlemci RTX4060 Ti ekran kartını besleyebilir mi? Eğer RTX4060 alırsam beni pişman eder mi veya RTX4060 Ti alsam daha memnun olur muyum? Bu RTX4060 veya RTX4060 Ti sistemler kaç yıl daha rahatça oyunları oynatmaya devam edebilir? Neden çoğunlukla RTX4060'lı sistemler kullanılıyor, fiyatlardan dolayı mı? Aklımda bu tip sorular var. Sistem alma düşüncesi olan çoğu kişinin de aklında olan sorular diye düşünüyorum. Bizleri aydınlatırsanız sevinirim.
(AMD sistem almayı düşünmüyorum.)

AMD sistem istememenin sebebi ne? 12400f almanın ileriye dönük hiçbir avantajı yok, ölü soket zaten. AM5 sistemle uzun yıllar devam edebilirsin halbuki.

Sanki 10 kere işlemci değiştireceksin. AMD anakartın topu 2.5 zaten.

Besler rahat.

4060 asla etmez. 3060 da etmez

Ben 1050 ile 5 6yıl oynadım. Kafanda büyütme oynayacağın oyunların çoğu 2060 için.

Evet besler. 4060 Ti daha iyi olur.
Teşekkür ederim.

AMD sistem istememenin sebebi ne? 12400f almanın ileriye dönük hiçbir avantajı yok, ölü soket zaten. AM5 sistemle uzun yıllar devam edebilirsin halbuki.
Bilmiyorum. Ben oldum olası Intel sevmişimdir ve AMD'ye hiç ısınamamışımdır. Daha performanslı olduğunu biliyorum ama biraz fanboyluk biraz da kendini daha güvende hissetme sanırım.
Peki AMD tarafındaki işlemci tavsiyeniz nedir 5600 mü?

Sanki 10 kere işlemci değiştireceksin. AMD anakartın topu 2.5 zaten.

Besler rahat.

4060 asla etmez. 3060 da etmez

Ben 1050 ile 5 6yıl oynadım. Kafanda büyütme oynayacağın oyunların çoğu 2060 için.
Başta dediğinizi anlamadım ama teşekkür ederim. Ben bu tür şeylerde fazla düşünürüm ileride pişmanlık yaşamamak için. Ya öyle mi yapsaydım ya böyle mi yapsaydım falan dememek için kafamdaki tüm soruları cevaplamalıyım.
Ben de şuan 1050Ti sistem kullanıyorum 6 sene oldu. Cs2, Valorant, ETS2, GTA5 gibi oyunlar oynuyorum ve hala yeterince tatmin ediyor.

Teşekkür ederim.

Bilmiyorum. Ben oldum olası Intel sevmişimdir ve AMD'ye hiç ısınamamışımdır. Daha performanslı olduğunu biliyorum ama biraz fanboyluk biraz da kendini daha güvende hissetme sanırım.
5600 değil de en azından 7500f olabilir. Bütçene göre 7500f + 4060/4060ti/4070'li birçok hazır sistem var değerlendirebileceğin.

Teşekkür ederim.

Başta dediğinizi anlamadım ama teşekkür ederim. Ben bu tür şeylerde fazla düşünürüm ileride pişmanlık yaşamamak için. Ya öyle mi yapsaydım ya böyle mi yapsaydım falan dememek için kafamdaki tüm soruları cevaplamalıyım.
Ben de şu an 1050 Ti sistem kullanıyorum 6 sene oldu. CS2, Valorant, ETS 2, GTA 5 gibi oyunlar oynuyorum ve hala yeterince tatmin ediyor.

12400F daha iyi 8 performans çekirdeği var. 5600 da kötü değil yeni AMD işlemeciler Ryzen ile çağ atladı. Daha serin daha iyi performans sunuyor watt başına. Bende i7 8750H da var AMD 7535HS de. İkisi de iyi. Ama masaüstü tercih etsem fiyat performans 12400F alırım. Hem Intel işlemci 100 dereceye dayanır AMD dayanmaz.

8 gerçek çekirdek iyi rakam AMD 6 dırdır. Her türlü Intel derim.

Oyunda aralarında çok fark olmaz. Gündelikte öyle farkı hissetmezsin.

AMD 90 geçerse drop yer Intel yemez.

Ama şu da var AMD 5- 10 derce serin çalışıyor. Intel 88 de takılırken AMD 83.

Masaüstünde çok da önemli değil ısınma.

Bende 1050'den 4050 geçtim. Ama eski oyunları oynuyorum CS2 LoL Diablo 4. yeni oyun oynarım diye kasmıyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı