i5-12400F işlemci 6000 MHz RAM ile çalışır mı?

Berkay Karakaş

Decapat
Daha fazla  
Elimde Intel i5-12400F işlemci var. RAM olarak G.Skill Trident Z5 RGB Silver 2x16 GB DDR5 6000 MHz modeli var. Çalışır mı acaba?

Hocam YouTube'da video bakarken 12400 ile 6000 MHz RAM çalışıyor yoksa F modeli ile ilgili mi yoksa çok kafam karışık anlatır mısınız?

12400 ve 12400F 4800 MHz destekliyor. F ibaresi işlemcinin içinde dahili bir GPU olmadığını gösteriyor, önemli bir şey değil yani.

Anladım sağ olun peki elimdeki RAM hangi Intel işlemci olur tam performans sağlamak için?

Tam performans kullanmak için overclock yapmanız gerekiyor, onun haricinde şu anda hiçbir Intel işlemci 6000 MHz hızını desteklemiyor, 13900k bile.

Tam performans kullanmak için overclock yapmanız gerekiyor, onun haricinde şu anda hiçbir Intel işlemci 6000 MHz hızını desteklemiyor, 13900k bile.
Overclock yapmanın zararı var mı ve yaparsam 6000 MHz olur mu kusura bakmayın cahilce sorular soruyorum tam hakim degilim bunlara fazla

Overclock yapmanın zararı var mı ve yaparsam 6000 MHz olur mu kusura bakmayın cahilce sorular soruyorum tam hakim degilim bunlara fazla

Bu overclock konularına laptop kullandığım için hiç hakim değilim, bununla alakalı yeni bir konu açabilirsiniz.

Çalışır tabiki 8000mhz de bile çalıştırabilirsiniz, burada önemli olan anakartınız desteklemesi, anakart modeliniz nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…