Golden.Nyks
Hectopat
6000mhz ye kadar destekliyor takabilirsiniz.ASUS Prime Z690-P Wi-Fi DDR5
Modeli hocam.
6000mhz ye kadar destekliyor takabilirsiniz.ASUS Prime Z690-P Wi-Fi DDR5
Modeli hocam.
6000MHz'ye kadar destekliyor takabilirsiniz.
İşlemci stok olarak 4800MHz destekliyor, fakat anakart 6000MHz destekliyor anakart üzerinde XMP ayarlarını aktif ettiğin zaman 6000MHz'ye kadar kullanabilirsin.Ama arkadaş sadece 4800 MHz'e kadar olacağını söyledi.
İşlemci stok olarak 4800MHz destekliyor, fakat anakart 6000MHz destekliyor anakart üzerinde XMP ayarlarını aktif ettiğin zaman 6000MHz'ye kadar kullanabilirsin.
İşlemci zorlanır mı böyle yaparak ve her anakartta XMP ayarı var mı mesela benim anakart.
İşlemcinin zorlanmasıyla alakası yok, XMP profilleri Intel anakartlarda bulunyor, seninki üst düzey Z serisi anakart ve 6000MHz'e kadar RAM desteği var, ilk taktığında 4800MHz olarak çalışacaktır, anakartta XMP profilini değiştirdiğinde sağlıklı bir şekilde otomatik olarak 6000MHz'ye alır zaten.
Görsel ekledim bende de Z690 anakart var, RAM'ları 6000MHz de kullanıyorum.
Hocam sana ne kadar teşekkür etsem az bir an korktum boşuna yüksek RAM aldığım için cidden teşekkür ederim tekrardan.
Bir de size son bir soru soracağım fazla rahatsız etmeyeceğim sizi. RAM'i aldığım gün ekran kartım hariç tüm parçalarım takılı o gün RAM'i taktım. Belli bir süre sonra işlemci Turbo moduna geçiyor bayağı hızlanıp ses çıkıyor fanlardan. Takmadan önce gayet sessiz çalışıyordu. Bunun nedeni nedir sizce.
Pek anlamadım ne dediğinizi, neyi takmadan önce sessiz çalışıyordu?
Sıcaklıklar normal mi cputemp adlı uygulamayla kontrol edin.
BIOS güncel mi? Güncel değilse güncelleyin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.