i5 12400F işlemci için hava soğutma önerisi

Ispanak Namık

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Core i5 12400F İşlemci
Gigabyte H610M-H V2 Anakart
Gigabyte GeForce RTX 4060 Ti Windforce Ekran Kartı
XPG Lancer Blade DDR5 5600MHz 2x16 RAM
Thermaltake S200 TG 650W 80+ Kasa
Meslek
Öğretmen
RAM
XPG Lancer Blade 2x16 GB DDR5 5600 mhz
Ekran kartı
Gigabyte RTX 4060 Ti 8 GB
Anakart
Gigabyte H610M-H V2
İşlemci
Intel Core i5 12100 F
Arkadaşlar merhaba. 10 Aralık 2024 tarihinden beri severek kullandığım bilgisayarımın son zamanlarda işlemci fanının yüksek devirlerde daha fazla çalışması sinirimi bozmaya başladı. Bende yaz sıcakları gelmeden stok 12400F soğutucu yerine soğutucu bakmaya başladım fakat kafam karıştı. Thermalright Peerless Assassin'e biraz ısındım gibi ama sizin önerileriniz benim için daha önemli. Ayrıca kasama da uyması lazım tabii. Kasam da Thermaltake S200 tg snow modeli. Beklentim hava soğutma olması. Sıvı soğutmaya hem bu işlemci için gerek olduğunu sanmıyorum hem de ileride pompa arızalarıyla uğraşmak istemiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.

Bütçen varsa Phantom Spirit al. İleride alacağın işlemciler için de kullanırsın.

Fiyatı uygun geldi olabilir. Kasaya sığar mı onu düşünüyorum. Egzoz fanı ve RAM'lere temas etmemesi lazım diye düşünüyorum.

Arkadaşlar merhaba. 10 Aralık 2024 tarihinden beri severek kullandığım bilgisayarımın son zamanlarda işlemci fanının yüksek devirlerde daha fazla çalışması sinirimi bozmaya başladı. Bende yaz sıcakları gelmeden stok 12400F soğutucu yerine soğutucu bakmaya başladım fakat kafam karıştı. Thermalright Peerless Assassin'e biraz ısındım gibi ama sizin önerileriniz benim için daha önemli. Ayrıca kasama da uyması lazım tabii. Kasam da Thermaltake S200 tg snow modeli. Beklentim hava soğutma olması. Sıvı soğutmaya hem bu işlemci için gerek olduğunu sanmıyorum hem de ileride pompa arızalarıyla uğraşmak istemiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.

https://www.gelbura.com/id-cooling-...2lspyGcXudjPtrYsMkTf1DwPwcLBvEXHfzR2rADkLVl0y ben kullanıyorum çok iyi.

11 Nisan 2025'te Thermalright Phantom Spirit 120 SE modelini satın aldım. Hepsijet'in saçmalıkları yüzünden bugün anca teslim aldım soğutucuyu. Hemen montajını yaptım. Kutu içinden çıkan macunu henüz kullanmadım. Elimde Zalman'ın ZM-STC8 termal macunu vardı ziyan olmasın diye onu kullandım. Boşta 25-30 derece arasında geziniyor işlemci sıcaklığı. OCCT ile stres testine soktuğumda 55 dereceyi geçtiğini görmedim. Beni mutlu etti açıkçası bu değerler. Tabi stres testi sonucu yerine rutin kullanımlarımda, oyun oynarken durum ne olacak ona da bakacağım. Kasamın ARGB kontrolcüsünde boş yer olmadığı için 2 tane ARGB çoğaltıcısı alıp fanların RGB'lerini de yakınca iş tamamdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı