i5-12400F işlemci Valorant'ta 85 dereceye ulaşıyor

caxee

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
Rtx 3060ti
İşlemci
12th Gen Intel(R) Core(TM) i5-12400F 2.50 GHz
Aşırı yormadığım bilgisayarıma askerden döndükten sonra formatladım. Daha öncesinde dereceleri kontrol etmedim, gözüme batmadı fakat düşük sistem gereksinimli oyunlarda düşük FPS aldıktan sonra sıcaklığa bakmak istediğimde anlam veremedim. LoL'de 75-80, Valorant'ta 80-85 derece arası takılıyor. İçini yeni temizledim ve termal macun değişikliği yaptım, fanı tam oturttum. İşlemci stok fanı takılı. Sistem aşağıdaki gibidir. Nedir ana sorun ve nasıl ısıyı düşürebilirim? Boşta iken 62 derece sabit.

Son düzenleyen: Moderatör:
cepten para çıkmasına gerek yok.
Şu anda 1000 tl lik soğutucu alınca 1250 tl geri ödeme alınabiliyor.

parolapara + iyzico kampanyasında yapılacaklar.
gaming gen de hepsi geçerli.
itopya da hoşgeldin 500 yok.
  1. Parolapara yeni müşteri kampanyasından ilk işlemde %50, yani 400 TL geri ödeme gelecek.
  2. iyzico yeni müşteri kampanyasına katılın. 500 TL geri ödeme daha gelecek.
  3. Gaming gen / itopya vs iyzico %10 kampanyasına katılın. %10 geri ödeme daha gelecek.
  4. İyzico bayram kampanyasına katılın. %25 geri ödeme gelecek. 1000 tl lik alışverişte 250 TL.
  5. Ödeme yaparken iyzico ile öde seçin.
  6. İyzico hesabına parolapara sanal kartınızı girin.
  7. Ödeme yapmadan önce bütün kampanyalara katıldığınızdan mutlaka emin olun.

Son düzenleme:
Kasanızın desteklediği CPU soğutucu boyutu 160mm. Attığınız soğutucunun yüksekliği 154mm. Teknik olarak uyuyor. Ancak geniş olduğu için RAM'lere değme olasılığı mevcut. Tek fanlı çözümlere yöneledebilirsiniz. 12400F için tek fanlı DeepCool veya idcooling iş görecektir.

Evet şu anki stok soğutucu bile RAM'lere cok yakın.

Evet şu anki stok soğutucu bile RAM'lere cok yakın.

i7-12700F kullandım bir ara, stok fan ile 85 dereceleri görüyordum. Noctua D15S ile sıcak olmayan bir odada boşta 19-20 yükte 48-49 derecelerde dolanıyordu.

Noctua tabii ki ama fiyatları bayagı yüksekligi
İnsanı dusunduruyor.
Arkadaşlar gerekeni soylemiş zaten.

Şu an 10000 bandında cok yüksek daha F/P bir ürün tercih ederim sistemim için yüksek kalite bir soğutucu.

Sari siteden 2200 TL'ye almıştım sıfırını şu anda da 3000 lira bandında kapalı kutu mevcut. Yoksa internette direkt satılan fiyatlara tercih edilecek bir soğutucu değil haklısınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı