i5 12400F RTX 3060 BIOS ayarları nasıl olmalı?

Mr Darkness

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 12400f
Asus Dual Rtx 3060 12gb v2 oc
Gskill 8gb 3200mhz x2 ram
Asus prime h610m k anakart
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar 2 ay önce yeni sistem aldım. Ve Windows kurup driver yükledim. Sonra da oyun oynamaya başladım. Acaba BIOS ayarı yapmam gerekiyor muydu?
Sistemim:
  • i5 12400F.
  • RTX 3060 OC V2 ASUS Dual.
  • ASUS H610 m k anakart.
  • G.Skill 8 GB 3200 MHz RAM X2.
  • Kioxia 512 GB M.2 SSD.

Arkadaşlar 2 ay önce yeni sistem aldım. Ve Windows kurup driver yükledim. Sonra da oyun oynamaya başladım. Acaba BIOS ayarı yapmam gerekiyor muydu?
Sistemim:
  • i5 12400F.
  • RTX 3060 OC V2 ASUS Dual.
  • ASUS H610 m k anakart.
  • G.Skill 8 GB 3200 MHz RAM X2.
  • Kioxia 512 GB M.2 SSD.

BIOS'tan bir ayar yapmaya (eğer overclock yapmak istemiyorsanız.) Gerek yok.

Hocam onlar ne tam olarak?
XMP (Extreme Memory Profile) belleklerde standart RAM özelliklerinin ötesine geçmeye izin verir.

Resizable Bar, işlemcinin ekran kartı belleğinin tamamına ulaşmasını sağlar. Açmanız bazı oyunlarda performans artışı olur.

Fast Boot, bilgisayarınızı kapattıktan sonra daha hızlı açılmasını sağlayan bir BIOS ayarıdır.

Secure Boot, işletim sistemindeki ön yükleme ile ilgili güvenilir olmayan yazılımların yüklenmesini engeller.

XMP (Extreme Memory Profile) belleklerde standart RAM özelliklerinin ötesine geçmeye izin verir.

Resizable Bar, işlemcinin ekran kartı belleğinin tamamına ulaşmasını sağlar. Açmanız bazı oyunlarda performans artışı olur.

Fast Boot, bilgisayarınızı kapattıktan sonra daha hızlı açılmasını sağlayan bir BIOS ayarıdır.

Secure Boot, işletim sistemindeki ön yükleme ile ilgili güvenilir olmayan yazılımların yüklenmesini engeller.
Hocam bu ayarlar pcnin ömrünü kısaltır mı xmp resize bar gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı