i5 12400F - RTX 3060 sistemde Apex Legends oynarken FPS 144'ü geçmiyor

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar daha 2 gün önce gamingentrden i5 12400F RTX 3060 12 GB 8x2 16 GB 3200MHz RAM'li bir sistem aldım. Aldıktan sonra sadece Windows Update'i yaptım şu an kasamda Windows 10 yüklü. Apex Legends'ta aldığım değerler sizce normali mi? Ve nedense FPS 144ü geçmiyor.

image.png

Hocam bir de Valorant'ta çok izlekli görselleştirmeyi açıp FPS değerlerini kontrol eder misiniz?

Hocam Apex bıraktığım için yorum yapamayacağım ama Valorant için aynı durumu yaşıyorum. Ryzen 5 5500 ve RTX 3060 Ti'lı sistem ile oynuyorum ama FPS sürekli 250-300 arasında bazen biraz daha düşüyor.

Hocam cidden moralim bozuldu ya ben 6 yıl önce RX 480 4 GB i7 7700 Sistem aldım onda bile 150 FPS civarı alıyordum bununla 200 civarı almak çok üzdü.

Bir arkadaşıma sordum bana sistemi yüksek performansa almam gerektiğini ve ekran kartına böyle yapmam gerketiğini eğer FPS çok düşükse kaliteden performansa almam gerektiğini söyledi bunlar dışında ne yapabilirim?

1673012076131.png

1673012059976.png

Steam > kütüphane > Apex Legends'a sağ tıklayın, başlatma seçeneklerine +fps_max unlimited yazın.

Hocam dediğinizi yaptım şu anda 160civarına çıktı zaten 144'te yeterliydi ama sabit kalması garip gelmişti.

Monitörünüz kaç Hertz? 165'in üstünde değilse dert etmeniz gereken bir şey yok klasik Valorant problemleri.

144Hz monitörüm ama 240 almayı planlıyordum şimdi 240ı alamadığını görünce vazgeçtim :/

Hocam cidden moralim bozuldu ya ben 6 yıl önce RX 480 4 GB i7 7700 Sistem aldım onda bile 150 FPS civarı alıyordum bununla 200 civarı almak çok üzdü.

Bir arkadaşıma sordum bana sistemi yüksek performansa almam gerektiğini ve ekran kartına böyle yapmam gerketiğini eğer FPS çok düşükse kaliteden performansa almam gerektiğini söyledi bunlar dışında ne yapabilirim?

Eki Görüntüle 1624567

Eki Görüntüle 1624566

Kaliteden performansa alman Valorant'ta FPS arttırmaz. Arttırsa da en fazla 3-5 FPS arttırır, ekran kartını yoran bir oyun değil çünkü. Güç seçeneklerinden Yüksek performans moduna alın, oyun ayarlarından da çok izlekli görselleştirmeyi açın başka yapacağınız bir şey yok.

Eki Görüntüle 1624567

Eki Görüntüle 1624566
Oradan ek olarak Görüntü ayarlarını önayarla yap > Benim tercihlerimi kullan ve şunlara önem ver'den sola yani Performans'a çekebilirsiniz. Pek fark etmez ama yani siz bilirsiniz.

144Hz monitörüm ama 240 almayı planlıyordum şimdi 240ı alamadığını görünce vazgeçtim :/

İşe yarayıp yaramadığını bilmiyorum ama istersen videodaki ayarları deneyebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Aynı işlemci ve 3050 ile aldığı FPS'ye bakın cidden bir sorun var :(

Sizin kullandığınız ayarları atabilir misiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı