i5 12400F RTX 3060 sistemde Doom Eternal aniden donuyor

Semre57

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. i5 12400F ve RTX 3060 sisteme sahibim. Game Pass üzerinden Doom Eternal oynuyorum RTX açık şekilde, oyun gayet akıcı fakat bir anda oyun takılıyor, ekran donuyor ve ses gelmeye devam ediyor. Alt Tab'a alıp tekrar oyuna döndüğümde ise siyah ekran var. İnternette birkaç kişi daha yaşamış bu sorunu fakat çözüm göremedim. Aynı sistem ile Witcher, RDR2 tarzı oyunları da oynuyorum hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. Xbox Game Pass'ten dolayı diyeceğim ama Steam'de yaşayanı da gördüm. Ne yapabilirim acaba? Teşekkürler.

2 gün önce oyunu aldım ve oynarken aniden donma sorunu bende de oldu. Bu sorunun çözümünü bulan var mı acaba?
Hocam benim ramlerden biri sorunluymuş, tabi 31 aralıkta yaşadığım sorunun kaynağı o mu değil mi bilmiyorum. Grafik kartınızı güncelleyin. Bir de ben oyunu Xbox Game Pass'den indirip bitirmiştim, platformdan ötürü de olabilir. Yabancı kaynaklarda Xbox sürümünde benzer soru yaşayanlar olmuş. Ama 2-3 kere oyunun aynı kısmında yaşadım bu durumu, o kısmı geçince hiç sorun olmadı. Driverlarınızı güncelleyin, oyun da Steam versiyonsa sorun olmayacaktır. Driverları manuel güncelleyin, aracı program olmasın.

İşlemcim i5 10400 ekran kartı XFX RX 6600 başka oyunlarda sorunum olmuyor sadece Doom Eternal'da oluyor. Ekran kartı driverını temiz kurulum ile güncelleyince durumdan haberdar ederim.

DDU ile driver silip son sürüm WHQL sürüm driver yükledim. Sorun hala devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim işlemcim i7 10700K RTX 3060 var daha az önce attı yine sürücülerim temiz ve güncel.
Xbox Game Pass üzerinden indirdim Forza Horizon 5 GTA 5 ya da Halo diğer yüksek grafikli oyunlarda böyle şeyler yaşanmadı bir kesin bilgisi olan var mı?

Benim işlemcim i7 10700K RTX 3060 var daha az önce attı yine sürücülerim temiz ve güncel.
Xbox Game Pass üzerinden indirdim Forza Horizon 5 GTA 5 ya da Halo diğer yüksek grafikli oyunlarda böyle şeyler yaşanmadı bir kesin bilgisi olan var mı?
Oyunun Xbox sürümü sorunlu muhtemelen. Sadece bir kısımda yaşadım bu sorunu. İsterseniz sorunu yaşadığınız kısmın fotoğrafını atın bakayım aynı mı diye.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı