i5 12400F RTX 3060 Ti sistem ne kadar eder?

@Halil_Sahin @sabo1993 @Scavenger Oyun için aldım ama sonra bunu almamın benim için gereksiz olduğunu fark edip bir üzüntü içine girdim. Gereksiz masraf yaptım. O yüzden canımı sıkıyor. Kullanmaya devam da edebilirim tabii. Parça parça satsam nasıl olur bilemiyorum. Elbette aldığım fiyata satmak gibi gayem yok ama 25b civarı...

bu arada ekran kartı galiba aşağı doğru iniyor, müsait olunca vidalarını sıkacağım. içinden gıcırtı geliyordu demek oymuş.

IMG_1899.jpeg

@Scavenger @sabo1993 o zaman satmamak daha mı mantıklı?
Dediğin fiyatlara satılması imkansız hocam. Kaldı ki kimse senin sistem 3 haftalık diye, sıfır parası vermez. Bir insan ikinci el satış sitesinde ürün bakıyorsa, alacağı şeyi uygun fiyata almak için bakıyordur.
E yani bu durumda mantıken, niye gelip sizin dizdiğiniz sisteme 30 bin bayılsın ki? Çok daha uygun fiyatlara 12400f+3060 Ti sistemler bulabilir. Yanlış anlamayın, sisteminiz güzel ama ikinci elde sıfır parasını unutun.

@Halil_Sahin @sabo1993 @Scavenger Oyun için aldım ama sonra bunu almamın benim için gereksiz olduğunu fark edip bir üzüntü içine girdim. Gereksiz masraf yaptım. O yüzden canımı sıkıyor. Kullanmaya devam da edebilirim tabii. Parça parça satsam nasıl olur bilemiyorum. Elbette aldığım fiyata satmak gibi gayem yok ama 25b civarı...

Bu arada ekran kartı galiba aşağı doğru iniyor, müsait olunca vidalarını sıkacağım. İçinden gıcırtı geliyordu demek oymuş.

Eki Görüntüle 1811612

İşlemci ve ekran kartı kombinasyonu iyi de diğer parçalara fazla para akıtmışsın. Hazır sistem alsaydın keşke RAM anakart SSD PSU sistem için fazla geldi bana.
Ekran kartından gelen sesde coil whine olabilir hocam.

İşlemci ve ekran kartı kombinasyonu iyi de diğer parçalara fazla para akıtmışsın. Hazır sistem alsaydın keşke RAM anakart SSD PSU sistem için fazla geldi bana.
sonradan pişman oldum hazır almadığıma, fakat benzer bir fiyat ortaya çıkıyordu.

Niye öyle düşünüyorsunuz hocam? Nakit ihtiyacınız yoksa bırakın dursun kenarda kullanmasanız bile. Emin olun bu bile yatırım sayılır. 5 sene sonra satarsınız. Aradada kullanmış olursunuz. Parça parçada satsanız, aldığınız fiyata göre zarar edersiniz çünkü.
Ancak yakın bir dostunuz varsa, sıfır fiyatını gösterip, bir miktar indirip sağlayıp ona satabilirsiniz. Başka türlüsü zor.

Niye öyle düşünüyorsunuz hocam? Nakit ihtiyacınız yoksa bırakın dursun kenarda kullanmasanız bile. Emin olun bu bile yatırım sayılır. 5 sene sonra satarsınız. Aradada kullanmış olursunuz. Parça parçada satsanız, aldığınız fiyata göre zarar edersiniz çünkü.
Ancak yakın bir dostunuz varsa, sıfır fiyatını gösterip, bir miktar indirip sağlayıp ona satabilirsiniz. Başka türlüsü zor.
Haklısınız. Düşününce kullanmaya devam etmeliyim. 25 b civarında ilana koydum satarsa ve o minvalde alan olursa o an da satmak istersem belki.

Vida sesi genelde, fotoğrafta da vidanın çıkmış olduğunu fark ettim, bir ara açık vidalarını sıkacağım.

@Halil_Sahin @nickimyokbenim Bir de mütemadi olarak bazen hafif yük alında daki farenin takıldığı oluyor, bu da canımı sıktı ara ara. her ekran kartı driver güncellemesi yapılmalı mı? En son yaptığım eskisi kadar iyi değil gibiydi.

@Halil_Sahin @nickimyokbenim Bir de mütemadi olarak bazen hafif yük alındadaki farenin takıldığı oluyor, bu da canımı sıktı ara ara. Her ekran kartı driver güncellemesi yapılmalı mı? En son yaptığım eskisi kadar iyi değil gibiydi.
Birçok kişi en günceli kurar genelde ama ben şahsen, kullanırken bir sıkıntı yaşamadıkça gelen hiçbir güncellemeyi kurmuyorum ekran kartında. Çünkü sıkıntı çıkaran güncellemelerde olabiliyor. Sonra düzeliyor ama kafa ağrıtmaya gerek yok.

Fare konusuna gelirsek, başka bir fare bulup deneyin derim. PC ile alakalı bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. PC hafif yük altındayken fare çabucak takılmaya başlamaz öyle.

İçinde 3060 Ti olan sisteme kimse 30 bin TL vermez ve bir ürünü satın aldıktan sonra hiç kullanmasanız bile ikinci el konumuna düşer, sıfır fiyatına satamazsınız. En basitinden 30 bin TL'ye RX6800'lü sistem alınabilir ve bu kart da 3070 ile 3070 Ti arasında bir kart olması lazım. VRAM avantajı da var, kendini alıcının yerine koy. Gidip hangi sistemi alırsın?

Merhaba,
Sistemi toplayalı bir ay bile olmadı, 3 hafta oldu zannedersem. Topladığım sistem şu şekilde:

ASUS Prime B660M-K D4 Intel B660 LGA1700 5333 DDR4 mATX anakart

Samsung 980 Pro 500GB 6900MB-5000MB/S NVMe M.2 SSD MZ-V8P500bw

DeepCool CC560 Gaming ATX siyah kasa

Intel Core i5-12400F 2.5 GHz 6 çekirdek 18MB cache LGA1700 soket 10nm işlemci

G.Skill 32 GB (2x16 GB) Ripjaws V DDR4 3600MHz CL18 1.35v Dual kit RAM

Deep cool DeepCool PF650 80+ güç kaynağı PF650

Zotac RTX3060 Ti 8 GB Twin Edge ZT-A30610E-10mlhr GDDR6 256bit HDMI DP PCI-e 16X v4.0 37763

ASUS TUF Gaming 27" VG27AQZ 165Hz 1ms HDMI DP FreeSync G-Sync ELMB HDR WQHD Gaming monitör

HQ Speed CAT6 patch Ethernet ınternet kablosu 2 mt

Everest KB-871u Q USB siyah standart klavye

Şu anda Akakçe'den hepsinin en ucuzunu hesaplayınca (ekran artık stokta olmadığından aldığım fiyatla) toplamda en ucuz 30.879,5 lira yapıyor.

aldığımdan beri yaklaşık bin lira zamlanmış
Knk ben monitor dahil sıfırdan sistem topladim 3060 i3 12100f o 16k idi senin sistem zorlasan 20k eder toplayali 3 hafta oldu bu arada ha bir de ekran kartını 8gb seçmişsin 12 gb al sana çok sıkıntı çıkarır

Technopat Haberler

Geri
Yukarı