i5 12400F RTX 3060 Ti sistem ne kadar eder?

@Halil_Sahin @sabo1993 @Scavenger Oyun için aldım ama sonra bunu almamın benim için gereksiz olduğunu fark edip bir üzüntü içine girdim. Gereksiz masraf yaptım. O yüzden canımı sıkıyor. Kullanmaya devam da edebilirim tabii. Parça parça satsam nasıl olur bilemiyorum. Elbette aldığım fiyata satmak gibi gayem yok ama 25b civarı...

bu arada ekran kartı galiba aşağı doğru iniyor, müsait olunca vidalarını sıkacağım. içinden gıcırtı geliyordu demek oymuş.

 
@Scavenger @sabo1993 o zaman satmamak daha mı mantıklı?
Dediğin fiyatlara satılması imkansız hocam. Kaldı ki kimse senin sistem 3 haftalık diye, sıfır parası vermez. Bir insan ikinci el satış sitesinde ürün bakıyorsa, alacağı şeyi uygun fiyata almak için bakıyordur.
E yani bu durumda mantıken, niye gelip sizin dizdiğiniz sisteme 30 bin bayılsın ki? Çok daha uygun fiyatlara 12400f+3060 Ti sistemler bulabilir. Yanlış anlamayın, sisteminiz güzel ama ikinci elde sıfır parasını unutun.
 

İşlemci ve ekran kartı kombinasyonu iyi de diğer parçalara fazla para akıtmışsın. Hazır sistem alsaydın keşke RAM anakart SSD PSU sistem için fazla geldi bana.
Ekran kartından gelen sesde coil whine olabilir hocam.
 
sonradan pişman oldum hazır almadığıma, fakat benzer bir fiyat ortaya çıkıyordu.
 
Niye öyle düşünüyorsunuz hocam? Nakit ihtiyacınız yoksa bırakın dursun kenarda kullanmasanız bile. Emin olun bu bile yatırım sayılır. 5 sene sonra satarsınız. Aradada kullanmış olursunuz. Parça parçada satsanız, aldığınız fiyata göre zarar edersiniz çünkü.
Ancak yakın bir dostunuz varsa, sıfır fiyatını gösterip, bir miktar indirip sağlayıp ona satabilirsiniz. Başka türlüsü zor.
 
Haklısınız. Düşününce kullanmaya devam etmeliyim. 25 b civarında ilana koydum satarsa ve o minvalde alan olursa o an da satmak istersem belki.

Ekran kartından gelen sesde coil whine olabilir hocam.
Vida sesi genelde, fotoğrafta da vidanın çıkmış olduğunu fark ettim, bir ara açık vidalarını sıkacağım.

@Halil_Sahin @nickimyokbenim Bir de mütemadi olarak bazen hafif yük alında daki farenin takıldığı oluyor, bu da canımı sıktı ara ara. her ekran kartı driver güncellemesi yapılmalı mı? En son yaptığım eskisi kadar iyi değil gibiydi.
 
Birçok kişi en günceli kurar genelde ama ben şahsen, kullanırken bir sıkıntı yaşamadıkça gelen hiçbir güncellemeyi kurmuyorum ekran kartında. Çünkü sıkıntı çıkaran güncellemelerde olabiliyor. Sonra düzeliyor ama kafa ağrıtmaya gerek yok.

Fare konusuna gelirsek, başka bir fare bulup deneyin derim. PC ile alakalı bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. PC hafif yük altındayken fare çabucak takılmaya başlamaz öyle.
 
İçinde 3060 Ti olan sisteme kimse 30 bin TL vermez ve bir ürünü satın aldıktan sonra hiç kullanmasanız bile ikinci el konumuna düşer, sıfır fiyatına satamazsınız. En basitinden 30 bin TL'ye RX6800'lü sistem alınabilir ve bu kart da 3070 ile 3070 Ti arasında bir kart olması lazım. VRAM avantajı da var, kendini alıcının yerine koy. Gidip hangi sistemi alırsın?
 
Knk ben monitor dahil sıfırdan sistem topladim 3060 i3 12100f o 16k idi senin sistem zorlasan 20k eder toplayali 3 hafta oldu bu arada ha bir de ekran kartını 8gb seçmişsin 12 gb al sana çok sıkıntı çıkarır
 
Neden o fiyata 6800 XT sistem almak varken senin 3060 Ti sistemini alayım ki? En basit örnek.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…