i5 12400F - RTX 3060 Ti sistemde GTA 5 oynarken FPS 180'den 30'a düşüyor

Öyle bir deneyin olmazsa MSI Afterburner ile inen RivaTuner ile de sabitleyebilirsin.
Direk Rivatunerda indirebilirsin.

V-Sync açarken Hz ayarını düşür en basit çözüm bu.

RivaTuner ile ilgili video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

V-Sync açtım olmadı. Sonra Windows üzerinden hz ayarını 120 ye daha sonra GTA üzerinden de hz ayarını 120 ye çektim. Şimdilik bir sorun yok. Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

V-Sync açtım olmadı. Sonra Windows üzerinden Hz ayarını 120'ye daha sonra GTA üzerinden de Hz ayarını 120'ye çektim. Şimdilik bir sorun yok. Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Eğer FPS oyunları oynuyorsanız öyle yapmayın bence monitöre verdiğiniz paraya yazık olur.

Eğer FPS oyunları oynuyorsanız öyle yapmayın bence monitöre verdiğiniz paraya yazık olur.
Neden hocam? Sadece GTA oynarken 120 ye çekeceğim. Yoksa monitöre bir zararı mı olur sürekli hz değiştirmenin?

V-Sync açtım olmadı. Sonra Windows üzerinden hz ayarını 120 ye daha sonra GTA üzerinden de hz ayarını 120 ye çektim. Şimdilik bir sorun yok. Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Güzel yalnız o değilde her şeyin fazlası zarar diye boşa dememişler monitörün bile çok iyisinin zararı varmış..

Neden hocam? Sadece GTA oynarken 120 ye çekeceğim. Yoksa monitöre bir zararı mı olur sürekli hz değiştirmenin?
Zannetmem öyle bir şey olacağını. Bir de bakın farklı konuda cevap yazmışlar ayarları olabilecek en yükseğe çekin, gelişmiş ayarlara gidip ordan da o 3 barı yükseltin gölge yüksekliği falan filan her şey ultranın da ultrasında olsun lafın gelişi, belki öyle bu HZ azaltmalarını yapmadan çözebilirsiniz:

Dememin sebebi sisteminiz çok iyi bir sistem olduğu için darboğaz kaynaklı olabilir manasında konuya bakınca anlayacaksınız zaten de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…