Çözüldü i5 12400F + RTX 3070 sistemde Battlefield 6, 30 FPS'e kadar düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Abdullahalvn_

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar,

i5 12400F.
RTX 3070.
32 GB DDR4 RAM.

Bu sistemde Battlefield 6'da 40 ile 60 arası FPS alıyorum, arada 30'u görüyorum. Bu değerler normal değil gibi sanki. Maksimum 100FPS'i görmüşümdür o da açık alanlarda. Binaya girdiğim an 30-50 arası FPS'e düşüyor.

Oyun ayarları:

2K - orta.
DLSS - balanced.

NVIDIA App' ten ayarları optimize de ettim ama sonuç aynı. Benim sistemin aynısını kullananlar Battlefield 6 da aldığınız FPS değerleri nedir, benimki gibi mi? Eğer normalse hangi parçayı güncellemem lazım bunun düzelmesi için? ReSize BAR açık bu arada.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    405,8 KB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_2.jpg
    Screenshot_2.jpg
    416,9 KB · Görüntüleme: 9
  • Screenshot_3.jpg
    Screenshot_3.jpg
    210,3 KB · Görüntüleme: 12
Çözüm
Bir süredir girmiyordum, acaba ben mi yanlış hatırlıyorum dedim ama şimdi kontrol ettim ve aldığım FPS'ler ekte. İşlemci kullanımı normalde bu kadar yüksek değil ve GPU'da genelde %99 kullanılıyor. Görüntü alırken kullanımda böyle bir dalgalanma olmuş.

VRAM dolması hariç ben oyunun optimizasyonundan memnunum.
Ben de şimdi oynadım biraz. 2 gündür girmiyordum güncelleme gelmiş, şimdi girince sıkıntı yaşamadım aktı gitti. Niye böyle oldu anlamadım gerçekten. Bir an önce parayı denkleştirip ekran kartını değiştirmem lazım :D
Denedim, bir yerden sonra yine aynı fps değerlerini alıyorum. Bu gidişle ya ekran kartını ya da işlemciyi değiştireceğim.
Sıcaklıklarda iyi gibi ama sanırım oyundan dolayı bende drop yiyorum bu aralar.

Denedim, bir yerden sonra yine aynı fps değerlerini alıyorum. Bu gidişle ya ekran kartını ya da işlemciyi değiştireceğim.
5700x3D+3070 ile 2K çözünürlükte ve aşağıdaki ayarlarla genelde 80-90 FPS'nin üzerinde kalıyorum. Tabii daha yüksek VRAM'li bir karta geçme şansınız varsa hiç beklemeyin geçin. 8GB VRAM artık çok yetersiz. Ayrıca oyunda VRAM dolması sorunu var. Belirli aralıklarla kapatıp açmak gerekiyor, hala düzeltmediler.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    428,7 KB · Görüntüleme: 6
  • 2.png
    2.png
    181,8 KB · Görüntüleme: 6
  • 3.png
    3.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 8
Evet sıcaklık değerlerinde problem yok ama saçmalık var fps değerlerinde. 2K da ultra-extreme ayarlarda black ops 6 yağ gibi akarken bf de niye böyle anlamadım.
Bende 4070ti super r5 7500f ikilisi var bazen 60-70 görüyorum 2K da. Ayar çekmeleri lazım şu oyuna bence.

5700x3D+3070 ile 2K çözünürlükte ve aşağıdaki ayarlarla genelde 80-90 FPS'nin üzerinde kalıyorum. Tabii daha yüksek VRAM'li bir karta geçme şansınız varsa hiç beklemeyin geçin. 8GB VRAM artık çok yetersiz. Ayrıca oyunda VRAM dolması sorunu var. Belirli aralıklarla kapatıp açmak gerekiyor, hala düzeltmediler.
Aynı ayarlarda oynuyorum oyunu 80 fps i zor görüyorum binanın çok olduğu haritalarda. DLSS dengelide sadece.

Aynı ayarlarda oynuyorum oyunu 80 fps i zor görüyorum binanın çok olduğu haritalarda. DLSS dengelide sadece.
Bir süredir girmiyordum, acaba ben mi yanlış hatırlıyorum dedim ama şimdi kontrol ettim ve aldığım FPS'ler ekte. İşlemci kullanımı normalde bu kadar yüksek değil ve GPU'da genelde %99 kullanılıyor. Görüntü alırken kullanımda böyle bir dalgalanma olmuş.

Dosya Ekleri

• ss1.png
    ss1.png
    3 MB · Görüntüleme: 9
  • ss2.png
    ss2.png
    4,2 MB · Görüntüleme: 8

Ben de şimdi oynadım biraz. 2 gündür girmiyordum güncelleme gelmiş, şimdi girince sıkıntı yaşamadım aktı gitti. Niye böyle oldu anlamadım gerçekten. Bir an önce parayı denkleştirip ekran kartını değiştirmem lazım :D

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı