i5 12400F - RTX 4060 sistemde yayın açarken FPS düşüyor

İşletim sistemi
Windows 11

PuffyVas

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 GB RAM
SSD veya HDD modeli
512 GB SSD
Ekran kartı
NVIDIA RTX 4060
Anakart
Asus (modelini bilmiyorum)
İşlemci
Intel i5 12400F
Donanımım hakkında bilgi verdim, ben bu donanımla Valorant'ta yüksek ayarda 250-300 FPS alıyorum. Fakat yayında FPS 150'ye düşüyor ve de PC ateş gibi oluyor, fanlar uçak motoruna dönüyor, bunu nasıl önleyebilirim veya önleyebilir miyim?
2. sorum da bu donanımla yayın yapabilir miyim?

Biraz daha sorum var.
1. bitrate arttığında ne oluyor sıkıntı olur mu?
2. bu dediğin yaptığımda FPS yükselir mi?
3. konudan bağımsız yayın açarken ekranda yayın bulanık gözüküyor nasıl çözerim?

1/ bitrate yayın kalitenizdir internetinize göre arttırırsınız 10 Mbps upload hızınız varsa 5 Mbps vermenizi tavsiye ederim.
2/ 150'den 300'e tekrar çıkmaz yayın açmak zaten FPS düşüren bir şeydir ama artış olacaktır.
3/ yayın açarken ekranın bulanık olması default olarak 2500 ayarında gelir bit ayarı ve düşük bir bitrattir arttırmanız gerekiyor o yüzden bulanık.

1/ bitrate yayın kalitenizdir internetinize göre arttırırsınız 10 Mbps upload hızınız varsa 5 Mbps vermenizi tavsiye ederim.
2/ 150'den 300'e tekrar çıkmaz yayın açmak zaten FPS düşüren bir şeydir ama artış olacaktır.
3/ yayın açarken ekranın bulanık olması default olarak 2500 ayarında gelir bit ayarı ve düşük bir bitrattir arttırmanız gerekiyor o yüzden

Şimdi sen bu işlerden anlıyorsun bana ayarları ne yapmam gerektiğini söyler misin hem FPS düşmesin fazla hem de bulanık olmasın. Donanım bilgimi zaten verdim başka hangi bilgi mi vermem lazı. İnternet hızı gerekir mi? Bana bir ayar söyle lütfenn.

Şimdi sen bu işlerden anlıyorsun bana ayarları ne yapmam gerektiğini söyler misin hem FPS düşmesin fazla hem de bulanık olmasın. Donanım bilgimi zaten verdim başka hangi bilgi mi vermem lazı. İnternet hızı gerekir mi? Bana bir ayar söyle lütfenn.

İnternetten Speedtest yapıp upload hızınızın kaç olduğunu söyler misiniz?

5 ya da 6 k bit verin daha fazlasında oyun oynayamazsınız dediğim gibi video kodlayıcıda ekran kartına çekin bir de böyle deneyin.

Tamamdır teşekkürler bulanıklık önlenirmi böyle?
Bir de ben yüksek ayarlarda yayın açtım 150'ye düştü hem bunu yapıp hem FPS ayarı yapsam FPS'te düzelir mi?

5 ya da 6 k bit verin daha fazlasında oyun oynayamazsınız dediğim gibi video kodlayıcıda ekran kartına çekin bir de böyle deneyin.

Lütfen cevapla.

Son düzenleme:
Tamamdır teşekkürler bulanıklık önlenirmi böyle?
Bir de ben yüksek ayarlarda yayın açtım 150'ye düştü hem bunu yapıp hem FPS ayarı yapsam FPS'te düzelir mi?

Lütfen cevapla.

Dediğim gibi FPS tekrar 300'e çıkmaz mümkün değil çünkü yayın açmak FPS düşüren bir şeydir ama dediğim ayarları yaparsanız bulanıklık gider.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı