i5 12400F RTX4060 Ti sistemde FPS düşmesi oluyor

İşletim sistemi
Windows 10

Barış apak

Femtopat
Daha fazla  
RAM
32gb
i5 12400F RTX4060 Ti bilgisayarım var her oyunda 400 500 FPS alıyor PUBG Mobile'de 120'den 60'a düşüp tekrar yükseliyor drop yaşıyorum. Anlayan var mı?

i5 12400F RTX4060 Ti bilgisayarım var her oyunda 400 500 FPS alıyor PUBG Mobile'de 120'den 60'a düşüp tekrar yükseliyor drop yaşıyorum. Anlayan var mı?
Termal throttling sorunu yaşıyormuşsun gibi duruyor. İşlemcin ısınıp frekans kısıyor sonra soğuyup tekrar eski değerine dönüyor olabilir. Oyun esnasında sıcaklık kontrolü yaptın mı?

İşlemci tabanlı ve mobil bir oyun olduğu için emulatör üzerinden oynanıyor haliyle o düşüşler hepimizde oluyor. Çok ayar denedim ben bilgisayar oyunu gibi stabil olmuyor hiç bir şekilde. 13400F 4060 ile oynuyorum bir ara Afterburner ile değerleri incelediğimde %20 işlemci %5 falan ekran kartı kullanıyordu oyun.

Ek olarak yapabileceğin sanallaştırma açık değilse açabilirsin, 64 bit kuruluysa kesinlikle 32 bit sürüme geçmelisin, Windows oyun modu açmak, Nvidia denetim masasından AndroidEmulatorEn seçerek kalite ayarını yüksek performans deneyebilirsin. Ayrıca Windows grafik ayarlarından AndroidEmulatorEn, AppMarket, aow.exe gibi uygulamalara yüksek performans seçerek Windows güç ayarlarından yine güç seçeneğini yüksek performans seçebilirsin. Bunun gibi genel ayarlar yapabilirsin ama nihayetinde çokta değişim olmaz.

Lossless Scaling ile birkaç arkadaşıma çözüm bulmuştum denemenizde fayda var ama takılmalar ısıyla ya da kartla alakalıysa orası biraz imkansız gibi.

i5 12400F RTX 4060 Ti bilgisayarım var her oyunda 400 500 FPS alıyor PUBG Mobile'de 120'den 60'a düşüp tekrar yükseliyor drop yaşıyorum. Anlayan var mı?

Reis bende de aynı sistem var düzelttinmi bende aynı sorunu yaşıorum

Termal throttling sorunu yaşıyormuşsun gibi duruyor. İşlemcin ısınıp frekans kısıyor sonra soğuyup tekrar eski değerine dönüyor olabilir. Oyun esnasında sıcaklık kontrolü yaptın mı?
yaptım sıcaklık hep normal

Technopat Haberler

Geri
Yukarı