i5 12400F RX 6650 XT sistem Valorant'ta düşük performans veriyor

ZephyrROG

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
T-force 16 gb cl36 3200mhz
SSD veya HDD modeli
512 ssd 2 tb hdd
Ekran kartı
6650xt v2
Anakart
Asus prime h610m-f
İşlemci
İntel i5-12400f
İşlemci ve grafik kartı tam performans kullanamıyorum. Darboğaz problemi var ama hangi bileşeni yükseltmem gerek anlayamıyorum. İşlemci mi düşük yoksa ekran kartı mı bilemiyorum. Genel olarak hangi bileşende problem vardır. Valorant oyununda çözünürlük düşürsem de yükseltsen de FPS değeri ortalama 220 ama genel olarak sistem özelliğinin işlemcinin vermesi gereken FPS değeri ortalama 250-300 olması lazım. Sistem ısınmıyor ama tam performansta çalıştırmıyor kendini. İnternetteki bütün ayarları denedim yine de aynı, format attıktan sonra böyle oldu.

Hocam normal FPS verecek olsa DDR4 anakart ile de verirdi. Siz bu işlemciyi denediğinizi söylemiştiniz.
Evet denedim ama ram ve anakartta düşük kalıyor diye düşündüm, vatandan alırken işlemciyi tam performans alamazsın ddr5 kullanman lazım giriş seviyesi anakart olmaz demişti

Hocam sürücüler güncel mi BIOS güncel mi?
Evet güncel

İşlemci ve grafik kartı tam performans kullanamıyorum. Darboğaz problemi var ama hangi bileşeni yükseltmem gerek anlayamıyorum. İşlemci mi düşük yoksa ekran kartı mı bilemiyorum. Genel olarak hangi bileşende problem vardır. Valorant oyununda çözünürlük düşürsem de yükseltsen de FPS değeri ortalama 220 ama genel olarak sistem özelliğinin işlemcinin vermesi gereken FPS değeri ortalama 250-300 olması lazım. Sistem ısınmıyor ama tam performansta çalıştırmıyor kendini. İnternetteki bütün ayarları denedim yine de aynı, format attıktan sonra böyle oldu.

Hocam bu RX 6650XT = RTX 4060 denk ve i5 12400F rahat bestliyor sorunsuz

Evet denedim ama RAM ve anakartta düşük kalıyor diye düşündüm, Vatan'dan alırken işlemciyi tam performans alamazsın DDR5 kullanman lazım giriş seviyesi anakart olmaz demişti.

Evet güncel.

Anakartı değiştirmek tek çare gibi duruyor o halde.

Hocam bu RX 6650XT = RTX 4060 denk ve i5 12400F rahat bestliyor sorunsuz.

Hocam sanırım olay beslemesi vs değil, bir şekilde kısıtlama yapıyor.

Ama aynı performans aldım ve sistem durduk yere fan açıp durdu, sorun Power da olabilir mi?

Hocam PSU'nuz 650W sanırsam. Yetiyor o sistem için. Eğer gerçekten bir sorunu yoksa PSU'nun, besliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı