Çözüldü i5-12400F RX 6700XT sistem 100 derecede çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dagdagk

Hectopat
Katılım
30 Haziran 2020
Mesajlar
136
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Vatan Bilgisayar yeni hazir sistem işlemcim neden bu kadar ısınıyor? İade etmeli miyim?
RX 6700 XT: 70°
i5 12400F: 100°
 

Dosya Ekleri

  • 20240712_175833.jpg
    20240712_175833.jpg
    209,6 KB · Görüntüleme: 74
Çözüm
Hocam merhaba aynı sistem bende de var ve aynı sorunu bende yaşıyorum benim ekran kartım normal sıcaklıklarda çalışırken işlemcim oyunlarda 90-100 derece arası geziyor ve bence hiç normal değil fan ayarlarını arttırdım hiçbir şey değişmedi yarın arayıp veya mail atıp sıcaklık değerleriyle birlikte vatana atacağım bir gelişme olursa buraya yazarım. Sormak istediğim 10-12 gün geçmiş konuyu açalı çözebildiniz mi sorunu ya da vatanla konuştunuz mu?

@halilserkan Sorunu ancak kasayi vatana götürüp yeni bir sogutucu taktirarak çözdüm. Verdikleri soğutucu stok fandan bile kötü. Ayrica termal macunu da cok az sürmüşler. Onu da kaliteli bir macunla yeniledi gözümün önünde. 1000 TL daha koyup yeni fan almanizi tavsiye ederim ben 500TL'lik dandik bir tane aldim 30° oda sicakliginda 80°lerde calisiyor. Bu yazi cikartsin seneye en az 1000TL'lik kule tipi almak lazim uzun omurluluk için. Bu sıcaklık mevzusu bir yana sicaklik degerlerini kontrol etmeyi bilmeyen bilincsiz kullanicilarin bileşenleri zarar gordugunde bu vatan şerefiyle mi satis yapmis olacak? Parası umrumda degil 21000e gelmis oldu bilgisayar yine ucuz sayilir. Ama insanlara bu şekilde satis yapamazlar bu yazdiklarimi da yayabildiğiniz kadar yayın insanlar magdur olmasın teknik serviste.
@halilserkan Sorunu ancak kasayi vatana götürüp yeni bir sogutucu taktirarak çözdüm. Verdikleri soğutucu stok fandan bile kötü. Ayrica termal macunu da cok az sürmüşler. Onu da kaliteli bir macunla yeniledi gözümün önünde. 1000 TL daha koyup yeni fan almanizi tavsiye ederim ben 500TL'lik dandik bir tane aldim 30° oda sicakliginda 80°lerde calisiyor. Bu yazi cikartsin seneye en az 1000TL'lik kule tipi almak lazim uzun omurluluk için. Bu sıcaklık mevzusu bir yana sicaklik degerlerini kontrol etmeyi bilmeyen bilincsiz kullanicilarin bileşenleri zarar gordugunde bu vatan şerefiyle mi satis yapmis olacak? Parası umurumda degil 21000e gelmis oldu bilgisayar yine ucuz sayilir. Ama insanlara bu şekilde satis yapamazlar bu yazdiklarimi da yayabildiğiniz kadar yayın insanlar magdur olmasın teknik serviste.

Hocam vatana taktırmadan önce arayıp konuştunuz mu yoksa elinize soğutucuyu alıp direkt gittiniz mi? Ben de aynı şeyi yapmayı düşünüyorum da.
 
Hocam vatana taktırmadan önce arayıp konuştunuz mu yoksa elinize soğutucuyu alıp direkt gittiniz mi? Ben de aynı şeyi yapmayı düşünüyorum da.

Hayır aramadım kasayi attim arabaya en yakin vatan mağazasına götürdüm. Fani kendim cikartmak istemedim zaten magazadaki görevli ilgili biri çıktı once sistemdeki fanin aynısından kutusundan çıkarıp denedi sonra farkli fanlari takip takip cikartti gozumun önünde. Verdikleri fanla kendi taktigi fanlari karsilastirip o da sitem etti bu fani nasıl koyuyorlar diye. Keske vatan da herkes bu is ahlakina sahip olsa. Sonrasi da var olayin ben eve gidip sistemi test ederken RAM'lerin arizali oldugunu görüp tekrar geri dondum. Keske gelip buradan toplasaydin satin almadan testleri kendin de gorurdun dedi o da. Sonuç olarak değişime verdim umarım para istemeden yeni RAM verirler.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı