Çözüldü i5 12400F RX 6750 XT sistem rastgele kilitleniyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

472107

Hectopat
RAM
Kingston Fury Beast 3200 MHz CL 16 8 GB (2x)
SSD veya HDD modeli
KIOXIA EXCERIA PLUS G2 500GB
Ekran kartı
ASUS DUAL RX 6750 XT
Anakart
H610M-R D4
İşlemci
i5 12400F
Bilgisayar tarayıcı açarken, tarayıcıda sekme değiştirirken ve normal masaüstündeyken rastgele takılıyor. Sesler geliyor ama fare vs. asla oynamıyor. Sistemde daha önce bir sorun yoktu, bugün olmaya başladı. Bilgisayar 1 dakika sonra kendisine geliyor ama tekrar bu olay yaşanıyor. Sistemde yaklaşık 30 GB alan var, bundan kaynaklı olabilir mi? Bundan 1 ay önce yaklaşık 10 GB kadar alan vardı ama herhangi bir takılma söz konusu değildi. Ekran kartı yazılımını son sürüme güncelledikten sonra başladı bu olay. Acaba yazılımdan dolayı olabilir mi? Eski sürümlere nasıl dönebilirim?

Yakın zamanda donanım değişikliği yaptınız mı?
Anakart, işlemci ya da ekran kartı?

Sistemde hiç bir değişikliğe gidilmedi. İlk aldığım zaman ki gibi.
İşletim sistemi veya sürücü hatasına benziyor. Öncelikle DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırıp ekran kartınız için en optimize olan sürücüyü internette araştırarak bulup onu kurun. Eğer bu durum sorunu çözmezse Windows temiz kurulumunu deneyin.

Hocam bende yaşadım sorunu tamamen sürücü ile alakalı DDU ile kaldırıp eski sürücüye geri dönün.

Geçmiş olsun, meşhur WattMan hatası.

Kartta herhangi bir WattMan hatası yok dostum. Kartı stok ayarlarda kullanıyorum. Sırf AMD WattMan hatası yazmak için gelmeyin. Konulara yazacaksanız çözüm yazın.

Sağ olun hocam.

Hocam aynı problemi bende yaşıyorum AMD tarafın da sıkıntı var.

Çözüm olarak @carbonhai hocamın paylaştığı sürümü indirin.

Hocam bende yaşadım sorunu tamamen sürücü ile alakalı DDU ile kaldırıp eski sürücüye geri dönün.

Eski sürüme dönecektim ama nereden indireceğimi bulamadım sitede. Sadece son sürüm gözüküyordu sitede sayenizde çözüldü iyi geceler herkese.

Bende de 6700XT kartı mevcut oyundayken veya oyun indirirken tarayıcı açınca sistem 20 saniye civarı donuyor, tarayıcı kapatınca donma gidiyordu. Sizin gibi DDU ile sürücüyü kaldırıp bir önceki sürücüyü kurdum ve sorun çözüldü. Her AMD hatasına gelip WattMan yazmayın, 6000 serisinde sadece kullanıcı hatası olarak çıkıyor ortaya. Ayrıca buna çok nadir rastlanılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…