Çözüldü i5 12400F - RX 6800 sistemde mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Lightbringerr

Decapat
RAM
2X8 XPG SPECXTRIX TUF D41 CL16 3200 Mhz
SSD veya HDD modeli
WD BLUE SN570 500 GB
Ekran kartı
SAPPHIRE PULSE RX 6800 OC 16GB
Anakart
GIGABYTE B660M GAMING X AX DDR4 WIFI 4400MHz(OC)
İşlemci
Intel Core i5-12400F
Gecen hafta topladigim sistemde ardi ardina mavi ekran aliyorum. Mini dump dosylarini ekte paylasacagim. Sorun dun yani sisteme ekstra 8 GB ram ekledigimde ortaya cikti, Daha onceden butcem olmadigi icin XPG SPECTRIX TUF D41 8GB model ramden kullaniyordum bu ay elime para gecince ayni ramden 1 tane daha alip anakartin 3. slotuna taktim. Sorun ramlerden kaynakli gibi hissettigim icin memory test yaptim, 0 hata "PASS" ile sonuclandi. RAM'leri XMP Profile 1 3200 MHZ de kullaniyorum.

Denedigim cozumler:

Suruculerin guncel olup olmadigini kontrol ettim. Surucu bazli bir sorun yok gibi.
Windows Update guncel.
Windows 11 kullaniyorum.
RAM'leri memtest 86 ile kontrol ettim.
SSD SAGLIGI %100

MINIDUMP DOSYASI (2 tane dosya var fakat ikisinde de ayni sebepten mavi ekran yedigimi dusunuyorum)

Ne yapmaliyim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
RAM'leri 2 ve 4. slota takar mısın? MHz değerini test amaçlı 3000 yap sonra.
Ayrıca AMD araçlarını geçici olarak kaldır ekran kartı sürücüsü hariç.
Bugun hic mavi ekran hatasi almadim. Ama cozum icin de kayda deger pek bir sey yapmadim. Sadece BT surucusunu silip bir daha yukledim. Umarim cozulmustur sorun.

Ramleri dusuk frekansta kullanmak istemiyorum acikcasi. Garanti kapsamina girer mi yuksek frekansta mavi ekran vermesi.

Bir de AMD araclari mavi ekrana mi sebep oluyormus ? Hangilerini kaldirmaliyim mesela ? Denetim masasinda sadece AMD SOFTWARE adli bir AMD uygulamasi var cunku.

Sorun devam etmekte. XMP kapatip elle 3200 girdim ama sonuc ayni. XMP Profile 2'deyim su an ama yine mavi ekran yiyecegimden eminim neredeyse. Gercekten canimi sikmaya basladi durum.

Yeni mini dump dosylari

XMP Profile 2 de 3000 Mhz de calisiyor ramler. Sorunun devam etmesi halinde 2 ve 4. slota tasirim ramleri de ben 1 ve 3 hic kullanamaycak miyim ?

3000 Mhz de mavi ekran almiyorum. Ne yapmaliyim ? 3200 Mhz diye aldim ben bu ramleri ?

RAM'leri 2. ve 4. slota takın. Anakartınızın kılavuzunda 2 RAM kullanılacağı takdirde 2. ve 4. slotların kullanılması gerektiği belirtilmiş. 3200 MHz kullanamama sebebiniz bu da olabilir. Tabii farklı bir RAM takıyor oluşunuz da 3200 MHz kullanamamanıza etki edebilir.

Aldığınız mavi ekran hataları RAM ile alakalı.

RAM'leri 2. ve 4. slota takın. Anakartınızın kılavuzunda 2 RAM kullanılacağı takdirde 2. ve 4. slotların kullanılması gerektiği belirtilmiş. 3200 MHz kullanamama sebebiniz bu da olabilir. Tabii farklı bir RAM takıyor oluşunuz da 3200 MHz kullanamamanıza etki edebilir.

Aldığınız mavi ekran hataları RAM ile alakalı.
Ramler ayni model. 2 ve 4 de 3200 deneyecegim.
Dediğim slotlara takıp sonra 3200 MHZ yapıp dener misin?
Tabii, sonuclari yazacagim.

RAM'ler ayni model. 2 ve 4'te 3200 deneyecegim.
Kit almadığın sürece tamamen aynı olan 2 tane 1x8 RAM'i birlikte kullansan dahi sorun yaşama ihtimali her zaman ihtimaller dahilinde. Bu sebeple öyle yazdım.

2 ve 4. slotta 3200 Mhz de 1 gundur kullaniyorum bir sikinti yok gibi. Fakat genelde mavi ekrani spotify acik, google da 10 kusur sekme ve arkada oyun olunca yiyordum. Simdilik yok bir sey. Yine mavi ekran yersem yazarim buraya.

Simdi ben 1 ve 3. slotta ram kullanamayacak miyim ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı