Çözüldü i5 12400F - RX 6800 sistemde mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Lightbringerr

Decapat
RAM
2X8 XPG SPECXTRIX TUF D41 CL16 3200 Mhz
SSD veya HDD modeli
WD BLUE SN570 500 GB
Ekran kartı
SAPPHIRE PULSE RX 6800 OC 16GB
Anakart
GIGABYTE B660M GAMING X AX DDR4 WIFI 4400MHz(OC)
İşlemci
Intel Core i5-12400F
Gecen hafta topladigim sistemde ardi ardina mavi ekran aliyorum. Mini dump dosylarini ekte paylasacagim. Sorun dun yani sisteme ekstra 8 GB ram ekledigimde ortaya cikti, Daha onceden butcem olmadigi icin XPG SPECTRIX TUF D41 8GB model ramden kullaniyordum bu ay elime para gecince ayni ramden 1 tane daha alip anakartin 3. slotuna taktim. Sorun ramlerden kaynakli gibi hissettigim icin memory test yaptim, 0 hata "PASS" ile sonuclandi. RAM'leri XMP Profile 1 3200 MHZ de kullaniyorum.

Denedigim cozumler:

Suruculerin guncel olup olmadigini kontrol ettim. Surucu bazli bir sorun yok gibi.
Windows Update guncel.
Windows 11 kullaniyorum.
RAM'leri memtest 86 ile kontrol ettim.
SSD SAGLIGI %100

MINIDUMP DOSYASI (2 tane dosya var fakat ikisinde de ayni sebepten mavi ekran yedigimi dusunuyorum)

Ne yapmaliyim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
RAM'leri 2 ve 4. slota takar mısın? MHz değerini test amaçlı 3000 yap sonra.
Ayrıca AMD araçlarını geçici olarak kaldır ekran kartı sürücüsü hariç.
Simdi ben 1 ve 3. slotta RAM kullanamayacak miyim?
1. ve 3. slotu sadece 4 RAM takacağın durumlarda kullanmalısın zaten. 2 RAM takacağın durumda 2. ve 4. slotta kullanılması önerilir çoğu anakartta. Senin anakartının kılavuzunda da 2. ve 4. slotlara takılması gerektiği belirtiliyor 2 RAM kullanılacağı durumlarda.

1. ve 3. slotu sadece 4 RAM takacağın durumlarda kullanmalısın zaten. 2 RAM takacağın durumda 2. ve 4. slotta kullanılması önerilir çoğu anakartta. Senin anakartının kılavuzunda da 2. ve 4. slotlara takılması gerektiği belirtiliyor 2 RAM kullanılacağı durumlarda.
Bunu bilmiyordum hocam tamamdir sagolun.

Dedigim gibi su anlik bir sikinti yok ama olursa tekrar yazarim konuya.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı