i5 12400F RX7600 sistem düşük performans veriyor

Arda Türker

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemimin özelikleri bu aynı sistemin düşük RAM'li olanı videoda örnek Valorant oyununda 300 400 FPS sabit alıyor. Bende aynı sistem 270 150 FPS arası alıyor bir türlü çözemedim neden olduğunu yardımcı olursanız sevinirim.

İşlemci.
1 X Intel Core i5-12400F 2.50GHz (Max 4.4GHz) 6 çekirdek 18MB L3 önbellek soket 1700 tray işlemci.

Ekran kartı.
1 X PowerColor Fighter RX 7600 8g-F 8 GB GDDR6 128bit DX12 Gaming.

Bellek.
1 X Apacer Panther Black-Gold 32 GB (2x16 GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming RAM.

SSD.
1 X Lexar NM610PRO 1TB GEN3x4 3300/2600MB/sn NVMe PCI-e M.2 SSD.

XMP ayarı açık mı? Sürücüler güncel mi? BIOS güncel mi? ReSize BAR açık mı? AMD Radeon Software ayarlamalarını yaptın mı?
Tüm bunlar FPS değerlerinizi etkiler hocam ve anakart modeliniz nedir?

XMP ayarı açık mı? Sürücüler güncel mi? BIOS güncel mi? ReSize BAR açık mı? AMD Radeon Software ayarlamalarını yaptın mı?
Tüm bunlar FPS değerlerinizi etkiler hocam ve anakart modeliniz nedir?
XMP açık sürücüler güncel BİOS güncelmi onu bilmiyorum ReSize BAR açık
AMD Radeon Software ayarlamalarını yapmadım varsayılandan kullanıyorum

Anakart modelim COLORFUL H610M-E M.2 V20 DDR4 3200MHz mATX Gaming

XMP açık sürücüler güncel BIOS güncel mi onu bilmiyorum ReSize BAR açık.
AMD Radeon Software ayarlamalarını yapmadım varsayılandan kullanıyorum.

Anakart modelim Colorful H610M-E M.2 V20 DDR4 3200MHz mATX Gaming.

Hocam en önemlisi BIOS güncellemesi olabilir anakartınızın "tam" adını yazarak Colorful sitesine girin ve orada Support bölümünden BIOS kısmındaki en son hangi sürümün geldiğine bakın eğer güncel değilse güncelleyin nasıl güncelleneceğine internet üzerinden bakabilirsiniz ben buradan kafanızı karıştırmayayım.
Intel Apo'yu kurmanızı öneririm hocam. Ne olduğuna buradan bakabilirsiniz. Kurmak için dediğim Support bölümündeki chipset kısmından ıntel® dynamic tuning Technology (apo) yazılımını indirmeniz ve kurmanız gerekiyor ardından Microsoft Store üzeriden Intel application optimization programını indirin ve çalıştırın (Advanced modu aktive etmeyi unutmayın). Eskiden 14. nesil altında çalışmıyordu ama artık 12. nesile kadar getirildi sanırsam. AMD Radeon Software ayarlamalarında detaylı yardımcı olabilmem için Instagram adresini verebilir misiniz?

Dediklerini dikkatlice okudum BIOS güncellemesinden korkuyorum açıkçası çünkü elektrik veya herhangi bir bir şeyde kapansa PC bozulur diyorlar bundan dolayı güncelleme yapmadım ve dediğin Intel apo yu Microsoft üzerinden kurdum fakat böyle bir hata verdi

İnstagram adresim : guestuserr_

Ekran görüntüsü 2025-04-27 211951.png

Dediklerini dikkatlice okudum BIOS güncellemesinden korkuyorum açıkçası çünkü elektrik veya herhangi bir bir şeyde kapansa PC bozulur diyorlar bundan dolayı güncelleme yapmadım ve dediğin Intel apo yu Microsoft üzerinden kurdum fakat böyle bir hata verdi.

Instagram adresim: Guestuserr_.

Eki Görüntüle 2479389

Sadece Microsoft üzerinden kurmayacaksın. Colorful sitesinden anakartını bul ve kendi anakartını bulduğundan çok emin ol sonra chipset kısmından Intel dynamic tuning yazılımını indir ve kur sonra programı çalıştır.

Hocam güncellemeden önce bende çok korkuyordum ancak nasipte varsa gibi bir olay yani bu güncellemeden önce BIOS'a gir ve sürümüne bak sonra Colorful sitesinden anakartını bulup en son sürüm mü var diye bir bak eğer yoksa son sürümü indir ( beta sürümleri tercih etme ) ardından kur. Kurarken elektrik giderse sistem çöp olmaz anakart yazılımsız kalır servisine gönderirsin onlar dışarıdan yazılım eklerler ve iş hallolur bu korkuyla yüklememezlik yapma BIOS güncellemesi çok önemli sürümünü dikkatlice kontrol et.

Sadece Microsoft üzerinden kurmayacaksın. Colorful sitesinden anakartını bul ve kendi anakartını bulduğundan çok emin ol sonra chipset kısmından Intel dynamic tuning yazılımını indir ve kur sonra programı çalıştır.

Hocam güncellemeden önce bende çok korkuyordum ancak nasipte varsa gibi bir olay yani bu güncellemeden önce BIOS'a gir ve sürümüne bak sonra Colorful sitesinden anakartını bulup en son sürüm mü var diye bir bak eğer yoksa son sürümü indir ( beta sürümleri tercih etme ) ardından kur. Kurarken elektrik giderse sistem çöp olmaz anakart yazılımsız kalır servisine gönderirsin onlar dışarıdan yazılım eklerler ve iş hallolur bu korkuyla yüklememezlik yapma BIOS güncellemesi çok önemli sürümünü dikkatlice kontrol et.

Reis bunlar var anakartımla uyuşuyor şimdi BIOS'a girip sürümü kontrol edeceğim

Eki Görüntüle 2479408

reis bu işaretlediğim sürüm kurulu şuan sistemde

[ATTACH ty
Ekran görüntüsü 2025-04-27 213815.png
pe="full"]2479408[/ATTACH]

En üsttekini indir ve flashın içine atıp BIOS üzerinden kur. Intel uyhulaması için driver kısmına gel oradan Intel duning Technology gibi bir şey olacak onu bulup indir ve kur.

Tamamdır reis deneyip haber vereceğim

En üsttekini indir ve flashın içine atıp BIOS üzerinden kur. Intel uyhulaması için driver kısmına gel oradan Intel duning Technology gibi bir şey olacak onu bulup indir ve kur.

Reis bir şey soracağım ben BIOS güncellemesi henüz yapmadımda şu an PC'yi yeni açtım ekran kartını %70 oranında kullanıyor oyun açık değil nedenini anlamadım sen biliyor musun?

Son düzenleme:
Tamamdır reis deneyip haber vereceğim.

Reis bir şey soracağım ben BIOS güncellemesi henüz yapmadımda şu an PC'yi yeni açtım ekran kartını %70 oranında kullanıyor oyun açık değil nedenini anlamadım sen biliyor musun?

Hocam o çok anormal bir rakam. Arka planda bir mining yazılımı çalışıyor olabilir (korsan oyun falan indirdiysen veya başka bir şey ondan sızmıştır virüs gibi) malware taraması yapmanı öneririm eğer bir sonuç çıkmazsa driverları kontrol edebilirsin belki yanlış yüklenmiş bir driver bu hataya sebep olabilir driverları DDU ile temizleyip tekrardan yükleyerek bu hata düzelmiş mi diye bakabilirsin. Windows Update'in arka planda grafik ilgili bir güncelleme yapıyor mu diye bakabilirsin (DirectX12 falan). En basit ihtimalden arka planda otomatik başlayan bir uygulama kullanıyor olabilir Görev Yöneticisi'nden başlangıç kısmına girip oradan başlangıçta açılan uygulamalara bak ve onları kapa sorun çözülürse onlardan kaynaklanıyor demektir.

DDU ile nasıl sürücüleri silebileceğine buradan bakabilirsin.
Malware taramasını nasıl yaparsın buradan bakabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı