Çözüldü i5 12400F sistem donuyor ve komutlara geç cevap veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Slyrox

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Gskill 3200 Mhz
İşlemci
i5 12400F
Dün akşam arkadaşlarla GTA onlinle oynuyordum heist bitti ve yükleme ekranı geldi. Tam orada Alt Tab attım ve oyun birden pencereli ekrana geçti ve ekran dondu. Tuşlara basıyordum ama 2 saniye sonra uyguluyordu. Ekran kartına reset attım 2 saniye bekledim sorun çözüldü. Sonra RAM'lerde bir sorun mu var acaba dedim PC çok yeni çünkü 1 hafta falan oldu. Bellek tanılama aracını başlattım yeniden başlatırken siyah ekranda kaldı 5 dakika bekledim ekran gelmedi. Ben de ilk kasadan reset tuşuna bastım bir şey olmadı sonra Power tuşuna basılı tutup sistemi kapattım. Sonra monitörün kablosunu sök tak yaptım sistem açıldı. Sizce sorun neyde olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Memtest86 testi devam ediyor hocam tahminim 2 saat sonra biter.

Bu test bittikten sonra OCCT ile tüm testleri yapacağım hocam oradan da bir sıkıntı varsa anlaşılabilir değil mi?

Hocam çıkarda çok uzun süre yapmayın. Sistem de bir şey yoksa da sıkıntı çıkartır OCCT. Bayağı bir zorluyor çünkü.

Hocam çıkarda çok uzun süre yapmayın. Sistem de bir şey yoksa da sıkıntı çıkartır OCCT. Bayağı bir zorluyor çünkü.

10 dakika yapayım hocam tüm testleri.

Memtest 86 45 dakikada Pass %91 yazıyor hocam normal mi?

Son düzenleme:
Olurum. İlk olarak tüm sistemini detaylıca bildir.

İşlemci: i5 12400F.
Ekran kartı: ASUS Dual 4060.
RAM: ( G.Skill 3200MHz 8×2 rjakpz gibi bir şeydi tam yazamadım anlamışsınızdır)
Anakart: ASUS B660M-K
SSD: Crucial 1TB P3 Plus.
Kasa PSU: Xigmatek g Lux PSU 650W tam modelini bilmiyorum.

Olurum. İlk olarak tüm sistemini detaylıca bildir.

Durum güncellemesi: Format atıldı FurMark testi yapıldı bir sorun olmadı cristaldisk mark testleri yapıldı bir sorun çıkmadı şu anda Memtest86 testi yapılıyor.

@claus bu şekilde hocam

@claus @Chewyq sonuçlar böyle benim anladığım kadarıyla hiç hata yok Pass dedi zaten.

Dosya Ekleri

• 20231201_213221.jpg
    20231201_213221.jpg
    146,7 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:
İşlemci: i5 12400F.
Ekran kartı: ASUS Dual 4060.
RAM: ( G.Skill 3200MHz 8×2 rjakpz gibi bir şeydi tam yazamadım anlamışsınızdır)
Anakart: ASUS B660M-K
SSD: Crucial 1TB P3 Plus.
Kasa PSU: Xigmatek g Lux PSU 650W tam modelini bilmiyorum.

Durum güncellemesi: Format atıldı FurMark testi yapıldı bir sorun olmadı cristaldisk mark testleri yapıldı bir sorun çıkmadı şu anda Memtest86 testi yapılıyor.

@claus bu şekilde hocam.

@claus @Chewyq sonuçlar böyle benim anladığım kadarıyla hiç hata yok Pass dedi zaten.

Sıkıntı yok hocam RAM'lerinizde. Son olarak OCCT testi yapın. Sorun çıkmazsa ona göre uygularız bir şeyler.

Hocam yapacaktım da donanımı çok zorladığı için sorun olmayan makineye de sorun yapabilir demişler o yüzden pek yemedi açıkçası.

Hocam onu da ben demiştim. 😀 Hocam format attınız. FurMark yaptınız. Memtest86 yaptınız. Bence sorununuz çözülmüştür artık. Sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Gene aynı problem olursa etiketlersiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı