i5-12400F sistemde CPU ışığı yanıyor ve sistem kapanıyor

Rusting

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB
Anakart
MSI PRO H610M-E DDR4
İşlemci
Intel Core i5 12400F
Merhaba,
Dün gece gayet normal bir şekilde hiçbir sıkıntısı olamadan kapattığım bilgisayarımı sabah çalıştırdığımda monitöre görüntü vermeden kendini tekrar eder bir biçimde açıp kapattığını fark ettim.

Bu süreçte, anakartımın üzerinde bulunan "EZ Debug LED" ışıklarından CPU ışığı kırmızı olarak yanana kadar 1-2 saniye boyunca fanlar dönüyor ve ekrana hiçbir şekilde görüntü gelmiyor. CPU ışığı kırmızı olarak yandıktan sonra sistem kendini kapatıyor ve ben güç kaynağının gücünü kesinceye kadar bu açıp-kapanma döngüsü böyle devam ediyor.

Bu sorun gerçekleşmeden önce bilgisayara yazılımsal veya donanımsal herhangi bir müdahalede bulunmadım ve sistemim henüz 8 ay önce İtopya üzerinden hazır sistem olarak satın alındı. Sabahtan beri araştırdığım, yapabileceğim kadar birçok yöntem denedim fakat yine sonuç aynı. BIOS pilini çıkartıp 10 dakika bekledikten sonra yeniden takma, RAM'leri ve RAM slotlarını teker teker deneme vb. işlemlere rağmen hala aynı sorun devam ediyor. Henüz 1 senesi dolmamış bir sistem olduğu için fazla kurcalamak da istemedim.

Çözüm önerisi olan, yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…