i5-12400F sistemde mavi ekran hatası

Alpaslan Enes

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
ESNAF (BİLGİSAYAR & GÜVENLİK SİSTEMLERİ)
RAM
16/5200MHZ/CL42
SSD veya HDD modeli
Hikvision 1TB
Ekran kartı
ASUS ROG STRIX GTX 1050TI
Anakart
MSI H650 DDR5
İşlemci
I5-12400F
Merhaba. M.2 SSD diskimi sistemden ayırdıktan sonra Hikvision 1 TB SATA SSD montajını gerçekleştirip orijinal Windows 10 imajımla temiz kurulum yaptım. Başlangıçta bir şey yoktu ancak birkaç saat geçtikten sonra bu mavi ekranı almaya başladım. CPU-Z stres testi yaptım olmuyor, FurMark testi açtım olmuyor, SSD hız testi yaptım 450/400 MB/S okuma yazma okuyor ve olmuyor ama bazen aniden bu hatayı veriyor. DDU ile Windows'un otomatik kurduğu grafik kartı sürücümü kaldırdım, gelişmiş sistem ayarlarından otomatik sürücü kurulumunu kapatıp NVIDIA resmi sitesinden güncel yazılımı indirdim ve kurdum. Yine birkaç saat sonra aynı hatayı aldım. Windows güncelleştirmelerini kontrol ettim ve Windows 11 hariç bütün güncelleştirmeleri de yükledim ancak sonuca varamadım. Sorunun kaynağını nasıl tespit edebilirim?

Sistem özellikleri: MSI Pro H650 DDR5, i5 12400F, Apache 1x16 GB 5200 MHz, Hikvision SATA 1 TB SSD, 2000W güç kaynağı, ROG STRIX NVIDIA GTX 1050 Ti.

IMG_0240.jpeg

Dosya Ekleri

• IMG_0236.jpeg
    IMG_0236.jpeg
    140,1 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Birazdan bakayım.

Dosyaya baktımda neden kaynaklandığına dair net bir şey yok. Açıkçası ben SATA SSD'den kaynaklandığını düşünüyorum.

Bütün USB cihazlarını ve ses giriş çıkışlarını söktüm. Şu an yalnızca klavye, mouse ve kulaklık takılı. Başka bir şey bağlamadan 7 gün daha deneyeceğim. SteelSeries şarjlı Mouse'um var. Ondan şüphelendim. USB'den fazla akım çekiyor olma ihtimali olabilir diye düşünüyorum. Uğraşlarınızın sonucunu umarım alırız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı