i5 12400F sistemde SATA güç kablosu koptu

BarışBskn

Centipat
Katılım
16 Ocak 2023
Mesajlar
273
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba biraz uzun olabilir fakat sizler ile paylaşmak istiyorum bu konuyu. Ben 2 gün önce İtopya doğum günü indirimlerinden 15K'ya 3060 Ti ve Intel i5 12400F'lı çok güzel bir PC topladım kasa da PSU da ASUS'a ait. Her neyse kasa geldi ekran kartını taktım vs derken BIOS falan güncelleyeyim dedim ekstra HDD vardı. Onu da takayım dedim RAM'lerin MHz'leri de yükselttim fakat ben bunların hiçbirini yapmayı bilmeyen biriydim bunlardan hiç anlamam ve yapmam 8 saatimi aldı, delirdim resmen. PSU'nun SATA Power kablolarından biri koptu toplamda 4 adet kablo vardı yani bir tanesi koptu. Yedek SATA'ydi ardından da temperli cam falan çizik oldu çok küçük lakin bu konuları aşırı kafaya takan biriyim.

Kasayı satmak istiyorum şu an o kadar soğudum. Sizce ciddi anlamda problem bende mi kullanmamak istememin nedeni ise yaşadığım sorunlar oldu, resmen lanet ettim. Ama bu tarz konuları çok yaşadım önceki kasamda sırf coil whine var diye sattım. Genelde aldığım ürünlerde sorun istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Satmalı miyim? Çizik çok küçük SATA kablosunun da 3 adet yedeği var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorun mu 🤣

Kasada çizik olabilir normal hocam, GPU, CPU, RAM ve SSD'de sorun olmasın sadece.

Hiçbirinde sorun yok. Sadece dediklerim var hocam.

Zamanla geçer o his. Ben de yeni aldığım bir şeye fazla pimpirikleniyorum ama sonradan o kadar olmuyor. SATA güç kablosuna ihtiyacınız olacağını sanmam.

SATA güç kablosunun 3 adet yedeği var sadece biri koptu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı