i5 12400F sistemde yapılan değişiklikler mantıklı mı?

N3F3S

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, 2 aydır yavaş yavaş bilgisayarımın parçalarını değiştiriyorum bazı parçaları eski kaldığı için ve şu zamana kadar 13700-13800TL arası masraf harcamışım değiştirdiğim parçalar için, sizce değiştirdiğim parçalar yaptığım masrafa değer mi?
Parçalar ise;
i3-12100F işlemcimi takasa koyarak 2250TL maliyet ile sıfır i5-12400F'e geçtim.

Soğutma amaçlı 1200TL harcayarak sıfır Thermalright Assassin King 120 SE aldım.

3 ay garantisi olan RX6600 Pulse ekran kartımı 4650TL'ye takasa sayarak 11 ay garantili RX7700 XT Pulse'yi 8000TL'ye aldım.

DeepCool PK550D PSU'mu 800TL takasa sayarak sıfır High Power Elite 750W PSU'mu 1067TL'ye aldım.

Power Boost VK-P3305b kasamı ve eski kullanmadığım bir kasayı 1300TL'ye sayarak sıfır SilverStone SETA H1 kasayı 1400TL'ye aldım.

Bu şekilde toplam maliyeti bana bu parçaların ufak giderler ile 13800TL'yi buldu sizce maliyet/fayda oranına bakarak mantıklı seçimler mi yapmışım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, 2 aydır yavaş yavaş bilgisayarımın parçalarını değiştiriyorum bazı parçaları eski kaldığı için ve şu zamana kadar 13700-13800TL arası masraf harcamışım değiştirdiğim parçalar için, sizce değiştirdiğim parçalar yaptığım masrafa değer mi?
Parçalar ise;
i3-12100F işlemcimi takasa koyarak 2250TL maliyet ile sıfır i5-12400F'e geçtim.

Soğutma amaçlı 1200TL harcayarak sıfır Thermalright Assassin King 120 SE aldım.

3 ay garantisi olan RX6600 Pulse ekran kartımı 4650TL'ye takasa sayarak 11 ay garantili RX7700 XT Pulse'yi 8000TL'ye aldım.

DeepCool PK550D PSU'mu 800TL takasa sayarak sıfır High Power Elite 750W PSU'mu 1067TL'ye aldım.

Power Boost VK-P3305b kasamı ve eski kullanmadığım bir kasayı 1300TL'ye sayarak sıfır SilverStone SETA H1 kasayı 1400TL'ye aldım.

Bu şekilde toplam maliyeti bana bu parçaların ufak giderler ile 13800TL'yi buldu sizce maliyet/fayda oranına bakarak mantıklı seçimler mi yapmışım?
Mantıklı olmuş hocam güle güle kullanın.

Ekran kartı mantıklı olmuş. İşlemci çok da mantıklı olmamış. Elindekini satıp sıfır da alabiliyormuşsun.
Hocam işlemci bir süre sarı sitede satılmadı ben de piyasa fiyatının yarım tık altına bir bilgisayarcı ile takasa girdim o da sıfır 12400F'i uyguna satıyordu artısı eksisiyle piyasa fiyatından satmışım gibi oldu i3'ü.
Tek eksisi biraz garantisi benim durumu oldu bilgisayarcı olduğu için ama o da işlemci olduğu için pek ses etmedim
Güzel sistem bence. SSD 1TB yapılabilir.
512gb Nvme, 120Gb Sata, 1Tb'da HDD kullanıyorum hocam internet hızım da iyi olduğu için silip tekrar kuruyorum problem olmuyor.
Mantıklı olmuş hocam güle güle kullanın.
Teşekkürler.
Onay veriyorum alabilirsin.
Bir süredir azar azar değiştiriyorum zaten bunlar 2 ayda değiştirdiklerim.

Hocam işlemci bir süre sarı sitede satılmadı ben de piyasa fiyatının yarım tık altına bir bilgisayarcı ile takasa girdim o da sıfır 12400F'i uyguna satıyordu artısı eksisiyle piyasa fiyatından satmışım gibi oldu i3'ü.
Tek eksisi biraz garantisi benim durumu oldu bilgisayarcı olduğu için ama o da işlemci olduğu için pek ses etmedim.

512 GB NVMe, 120GB SATA, 1TB'da HDD kullanıyorum hocam internet hızım da iyi olduğu için silip tekrar kuruyorum problem olmuyor.

Teşekkürler.

Bir süredir azar azar değiştiriyorum zaten bunlar 2 ayda değiştirdiklerim.

Ben de yeni değiştirdim bu ay epey harcandım bilgisayara. 4060 Ti 7700 XT arasında gidip geldim. DLSS için ve güç tüketimi açısından 4060 Ti'yi seçtim. Ama DLSS etkili olsa da çoğu oyunda uzaktaki nesnelerin vs. görsel kalitesini oldukça düşürüyor. Bazen keşke saf güç 7700 XT alsaydım dediğim oldu.

Ben de yeni değiştirdim bu ay epey harcandım bilgisayara.genel olarak memnunum. 4060 Ti 7700 XT arasında gidip geldim. DLSS için ve güç tüketimi açısından 4060 Ti'yi seçtim. Ama DLSS etkili olsa da çoğu oyunda uzaktaki nesnelerin vs. görsel kalitesini oldukça düşürüyor. Bazen keşke saf güç 7700 XT alsaydım dediğim oldu.

Ben de yeni değiştirdim bu ay epey harcandım bilgisayara. 4060 Ti 7700 XT arasında gidip geldim. DLSS için ve güç tüketimi açısından 4060 Ti'yi seçtim. Ama DLSS etkili olsa da çoğu oyunda uzaktaki nesnelerin vs. görsel kalitesini oldukça düşürüyor. Bazen keşke saf güç 7700 XT alsaydım dediğim oldu.
Şu dönemde FSR açmayı düşündüğüm oyun olmadı hocam (2k da hatta), AAA diyeceğimiz son 3 yılın oyunlarında ultra'da 80fps in altında aldığım olmadı.
Ama şöyle bir şey var 1 buçuk 2 sene sonra bu kartlar yavaştan ultra 2k değil de, medium 2k seviyelerine gelince bence o zaman da 4060 Ti'ın DLSS özelliği daha ön plana çıkacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı