i5-12400F sisteme fan takılmalı mıdır?

Emre938A

Decapat
Daha fazla  
Kasaya fan takmadan yollamışlar. Ya ben takmalı mıyım sizce kasa çok ısınır mı?

• Intel i5 12400F
  • ASUS TUF 3060 Ti GDDR6X
  • ASUS Prime Z690M Plus mATX anakart
  • ASUS ROG 1 TB SSD
  • XPG 13GB RAM 3200 MHz
  • Kasa ASUS TUF GT 502
  • ASUS TUF lc 120 mm sıvı soğutma

Kasaya fan takmadan yollamışlar. Ya ben takmalı mıyım sizce kasa çok ısınır mı?

• Intel i5 12400F
  • ASUS TUF 3060 Ti GDDR6X
  • ASUS Prime Z690M Plus mATX anakart
  • ASUS ROG 1 TB SSD
  • XPG 13GB RAM 3200 MHz
  • Kasa ASUS TUF GT 502
  • ASUS TUF lc 120 mm sıvı soğutma

RAM olarak 16 GB yazacaktınız sanırım.
Ayrıca sistemi nereden satın aldınız?
ASUS TUF GT502 fanlı ve fansız olarak satılıyor
TUF GT501 varken neden bu modeli tercih ettiniz?

Kasaya fan kesinlikle gerekli. Fanı hiç mi yollamadılar yoksa takılmamış halde ayrı mı yolladılar?
Hiç yollamadılar :(

13 GB RAM nasıl oluyor sistemde ?

Ayrıca o işlemci soğutucu yetersiz 124000F için, birde kasada fan yoksa cayır cayır yanar.
16 yanlış olmuş. Az önce forzada ultra ayarlar 70 derecelerde 1-2 saat oynadım çok sıkıntı yok bence.

RAM olarak 16 GB yazacaktınız sanırım.
Ayrıca sistemi nereden satın aldınız?
ASUS TUF GT502 fanlı ve fansız olarak satılıyor
TUF GT501 varken neden bu modeli tercih ettiniz?
Evet 16 yanlış olmuş kusura bakmayın. Gaming gen tr den satın aldım tek bu kasa vardı sipariş verdiğimde stoklarda. İnternetten baktım iyi gibi geldi bunu alıyım o zaman dedim.

Ön panele bir adet arka egzoz kısmınada yoksa (yoksa garip) birer fan alıp takın.
Arka tarafda baya delikler var ordan biraz hava alır bence de fan olmayınca yetmez mi acaba.

Son düzenleme:
Hiç yollamadılar :(

16 yanlış olmuş. Az önce forzada ultra ayarlar 70 derecelerde 1-2 saat oynadım çok sıkıntı yok bence.

Evet 16 yanlış olmuş kusura bakmayın. Gaming gen tr den satın aldım tek bu kasa vardı sipariş verdiğimde stoklarda. İnternetten baktım iyi gibi geldi bunu alıyım o zaman dedim.

Arka tarafda baya delikler var ordan biraz hava alır bence de fan olmayınca yetmez mi acaba.
Hava nasıl alsın hocam temiz havayı siz fanlar yardımıyla içeri alacaksınız. O dediğim egzoz tipi fanlar ile de dışarı atacaksınız. Onun dışında kendi kendine hava alır diye bir şey yok o delikler içeride biriken 70-80 derecelik sıcak havayı dışarı atmaya yetmez. 😀

Hava nasıl alsın hocam temiz havayı siz fanlar yardımıyla içeri alacaksınız. O dediğim egzoz tipi fanlar ile de dışarı atacaksınız. Onun dışında kendi kendine hava alır diye bir şey yok o delikler içeride biriken 70-80 derecelik sıcak havayı dışarı atmaya yetmez. 😀
Peki fan nasıl takabilirim sizce bir tavsiyeniz var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı