i5-12400F soğutucusundan fazla ses çıkıyor

Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, daha 1 günlük yeni aldıgım kasadan cok fazla ses cıkıyor. Nedenini öğrenmek icin biraz el attım ve fark ettim ki CPU canından cok fazla ses cıkıyor. Bunun nedeni nedir ve nasıl çözüme kavuşabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim
Ekran kartım RTX 3070 Ti, işlemcim ise i5 12400F.

Son düzenleyen: Moderatör:

BIOS'tan fan hızını değiştirebilirsiniz.

Stok fan ise normal; bende de 12400F stok fan var ve ses çıkartabiliyor ağır bir oyun açınca. Benchmark açınca pancar motoru gibi oluyor. Sıcaklıklar normal ise ve sesi umursamayabilirsiniz ve normal olduğunu düşünün ya da kule tipi bir soğutucu alın, daha sessiz olacaktır.

Hocam CPU fanının hızını düşürün. Sıcaklık çok yükselirse yapacak bir şey yok galiba. Ya sıvı soğutucu ya da kule tipi almalısınız.

Zaten sıvı soğutucu aldım. 1 günlük kasadan böyle ses cıkması açıkçası normal gelmedi.

Zaten sıvı soğutucu aldım. 1 günlük kasadan böyle ses cıkması açıkçası normal gelmedi.
En kötü sizin dediğiniz gibi hızını düşürürüm, umarım önemli bir sıkıntı değildir.

Hayır stok fan kullanmıyorum, sıvı soğutucu aldım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…