i5 12400F RTX 3060 sistemde ekran donuyor ve garip bir ses çıkıyor

Reznikov

Hectopat
RAM
Crucial Ballistix 16GB (2x8) 3000MHz DDR4 CL 15 (XMP Açık 3000MHZ)
SSD veya HDD modeli
Kingston SNVS/500G 500GB SSD m.2 NVMe 2100/1700
Ekran kartı
Palit RTX3060 DUAL 12GB 192Bit GDDR6(LHR)
Anakart
Biostar H610MH DDR4 LGA1700P
İşlemci
Intel Core i5 12400F 2.5 GHz 4.4 GHz 18MB LGA1700P
Merhabalar! GameGaraj'dan bilgisayarı yeni aldım. Format atıp tüm sürücülerini kurdum. Tüm sürücüler doğru ve eksiksiz buna eminim. OCCT testine soktum bir hata veya sıkıntı göremedim. Bilgisayar çalışır haldeyken 5-6 saatte bir ekran donuyor ve tiz garip bir ses geliyor (autistic screeching benzeri) ardından ya kendi kendine kapanıp tekrar açılıyor ya da ben kapatmadan donmuş halde kalıyor. Herhangi bir mavi ekran ya da hata vermiyor.

Denenen çözümler:
Kablolar kontrol edildi ve sağlamlaştırıldı.
Farklı bir prize takıldı.
Tüm driverlar tekrardan kontrol edilip güncellendi.
Tekrar format atıldı.
BIOS güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar! GameGaraj'dan bilgisayarı yeni aldım. Format atıp tüm sürücülerini kurdum. Tüm sürücüler doğru ve eksiksiz buna eminim. OCCT testine soktum bir hata veya sıkıntı göremedim. Bilgisayar çalışır haldeyken 5-6 saatte bir ekran donuyor ve tiz garip bir ses geliyor (autistic screeching benzeri) ardından ya kendi kendine kapanıp tekrar açılıyor ya da ben kapatmadan donmuş halde kalıyor. Herhangi bir mavi ekran ya da hata vermiyor.

Denenen çözümler:
Tekrar format atıldı.
BIOS güncel.
bilgisiyarı gamegarjadan mı aldın usta ?

Bilgisiyarı gamegarjadan mı aldın usta?

Evet hocam. Sorunum şu an düzeldi. Anakart Firmware'im zaten günceldi fakat aynı Firmware'i tekrar yükledim. Tüm BIOS ayarlarını sıfırladım (ben oynama yapmamıştım). Sıfırladıktan sonra düzeldi. Sanırım GameGaraj çalışanları XMP açacağım derken yanlış bir oynama yaptılar.

Evet hocam. Sorunum şu an düzeldi. Anakart Firmware'im zaten günceldi fakat aynı Firmware'i tekrar yükledim. Tüm BIOS ayarlarını sıfırladım (ben oynama yapmamıştım). Sıfırladıktan sonra düzeldi. Sanırım GameGaraj çalışanları XMP açacağım derken yanlış bir oynama yaptılar.

Şimdi dostum benim çok bir bilgim yok Firmware falan yardımcı olabilirimsn bana bende de var sorun meselea PUBG oy nuyorum aşagıda Minecraft açık lobide beklerken Google gıriyorum 3. Bir extra uygulama acında donmaya başlıyor ve inanılmaz moral bozuyor sana zahmet yardımcı olaibilirimsn olabilrsen numaramı ya da Discord'umu verebilirim.

Şimdi dostum benim çok bir bilgim yok Firmware falan yardımcı olabilirimsn bana bende de var sorun meselea PUBG oy nuyorum aşagıda Minecraft açık lobide beklerken Google gıriyorum 3. Bir extra uygulama acında donmaya başlıyor ve inanılmaz moral bozuyor sana zahmet yardımcı olaibilirimsn olabilrsen numaramı ya da Discord'umu verebilirim.
Bu bana ram problemi gibi geldi hocam. İki ram mevcutsa birini çıkartın deneyin yine olursa diğerini çıkartıp önce ki çıkardığınız takıp deneyin.

Denenen çözümler:
Tekrar format atıldı.
BIOS güncel.

Buna benzer iki kez sorun yaşadım. Birinde SSD problem çıktı ötekinde anakart da problem vardı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı