i5 12400F stok fan ile 80 dercee görüyor

403377

Hectopat
Merhaba, Cyberpunk gibi ağır oyunlarda işlemci 80'i görüyor fakat geçmiyor, boşta ise 39-42 derece arasında gidip geliyor. 5 aydır kullanıyorum termal macun değiştirsem bir nebze daha soğur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok. Macunun etkisi devam ediyordur ve normal bir durum stock soğutucuya göre. Kışın daha az değerler görürsünüz. Gelecek yazda böyle olursa yine gerek olmaz. Fakat ısınma artarsa gelecek yaz önerim bakır soğutucu takmanız.

Stok fan çok yetersiz. Bende de stok var FC5 oynarken 84 dereceye kadar görmüştüm. Maksimum gücü 25 watt değerine indirdim ben birkaç FPS kayıp var ama bayağı bir sıcaklık düştü.

Onu bende denedim fakat oyunlarda FPS düşmesi olmaya başladı o yüzden kullanmadım.

Yok. Macunun etkisi devam ediyordur ve normal bir durum stock soğutucuya göre. Kışın daha az değerler görürsünüz. Gelecek yazda böyle olursa yine gerek olmaz. Fakat ısınma artarsa gelecek yaz önerim bakır soğutucu takmanız.

Yüzde 90 SE 224XT modelini alacağım.

Onu bende denedim fakat oyunlarda FPS düşmesi olmaya başladı o yüzden kullanmadım.

Yüzde 90 SE 224XT modelini alacağım.
Alınır fakat şu an olarak bir sorun görünmüyor. Ha bütçeniz varsa veya 75 dereceyi geçmesini istemiyorsanız alabilirsiniz. Sanırım o soğutucunun yanında iyi bir macun da gönderiyorlar kullanırsınız.

Alınır fakat şu an olarak bir sorun görünmüyor. Ha bütçeniz varsa veya 75 dereceyi geçmesini istemiyorsanız alabilirsiniz. Sanırım o soğutucunun yanında iyi bir macun da gönderiyorlar kullanırsınız.

Teşekkürler hocam düşüneceğim uzun süre daha stok fan olarak kullanabilirim fakat ekonominin ne olacağı belli olmaz.

Stok fan yetersiz hocam. Bende de aynı setup var ve uzun benchmark testlerinde 98 dereceyi gördü. MX-4 termal macun uyguladım bu arada, ona rağmen.

Hocam bende uzun benchmarkta 88'i geçmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı