i5 12400F Valorant oynarken 80 dereceye çıkıyor

efe can 33

Decapat
Daha fazla  
i5 12400F.
RTX3060 12 GB.
H610M e.

Valorant oynarken bile 80 dereceyi görüyor. CPU kullanımı Valorant'ta 70 80 oluyOr. Aldığım yere sordum işletim sisteminden kaynaklı, lisanslı al düzelir dediler. Ben de bilgisayarcıdan yüklediğim Windows'u kullanıyorum yükledikten 1 hafta sonra aşırı ısınma ve kasma oluyor format atıp tekrar yükledim ama sorun devam ediyor. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU kullanimi hakkinda bir şey demeyecegim ama stok sogutucu oldugundan ve Valorant islemciye fazla yuk bindirdiginden, optimizasyon sorunlu oldugundan ve ayarlariniz eger yuksekse 80 derece bence normal. Ayarlar, oyun, optimizasyon ne olursa olsun oyun icin 80 derece normal ustelik stok sogutucu, havalar sıcak, kasanin hava akisi nasıl falan bunlar etki eder.

Lisans ile alakali degil.

i5 12400F.
RTX3060 12 GB.
H610M e.

Valorant oynarken bile 80 dereceyi görüyor. CPU kullanımı Valorant'ta 70 80 oluyor. Aldığım yere sordum işletim sisteminden kaynaklı, lisanslı al düzelir dediler. Ben de bilgisayarcıdan yüklediğim Windows'u kullanıyorum yükledikten 1 hafta sonra aşırı ısınma ve kasma oluyor format atıp tekrar yükledim ama sorun devam ediyor. Ne yapmalıyım?

CPU'nun ısınmasıyla Windows'un lisansı arasında bağlantı kuran adam bilgisayarcı ise mesleği bıraksın 😂😂😂😂

Normal derken demek istedigim bir problem teskil etmez 80 derece.

Normal derken demek istedigim bir problem teskil etmez 80 derece.
Ben sorunun ne düğünü tam söylememiştim sıcaklığı fazla takmıyorum onun için sıvı soğutucu alırım o önemli değil çözülür ama alalı 2 buçuk hafta oldu aşırı kasıyo donuyo oyundan atıyo vanatanda çalışan kişide bunun işletim sistemiyle alakalı olduğunu söyledi

@efe can 33 suruculeri kurdun mu? Ayrica, sivi sogutucuya gerek yok.

Son düzenleme:
@efe can 33 anakartin bu, degil mi?

Chipset ve SATA menusundeki her şeyi yukleyin guncel tarihe gore ama tekrar edenleri yuklemeyin yani serialo diye bir driver var ornegin ondan sadece 1 tane yukleyin guncel versiyonundan.

Suruculer ne kadar sorunsuz olursa parcalar o kadar stabil calisir.

Ekran karti surucusunu de DDU uygulamasiyla silip guncel versiyonunu kurun eger guncel versiyonu problemli degilse.

Windows'u da guncelleyin. Bunlari yaptiktan sonra duzelmezse daha fazla yazilimsal sorun diye dusunmeyin derim. Sicakliklara bakin ve oyun ici grafik ayarlarinizi iyi bir sekilde yapin.

Eger BIOS'tan XMP acik degilse onu da acin. BIOS'a del basarak girebilirsiniz. Benim anakart H610M-K D4 ayni BIOS tusudur diye dusunuyorum.

@efe can 33 anakartin bu, degil mi?

Chipset ve SATA menusundeki her şeyi yukleyin guncel tarihe gore ama tekrar edenleri yuklemeyin yani serialo diye bir driver var ornegin ondan sadece 1 tane yukleyin guncel versiyonundan.

Suruculer ne kadar sorunsuz olursa parcalar o kadar stabil calisir.

Ekran karti surucusunu de DDU uygulamasiyla silip guncel versiyonunu kurun eger guncel versiyonu problemli degilse.

Windows'u da guncelleyin. Bunlari yaptiktan sonra duzelmezse daha fazla yazilimsal sorun diye dusunmeyin derim. Sicakliklara bakin ve oyun ici grafik ayarlarinizi iyi bir sekilde yapin.

Eger BIOS'tan XMP acik degilse onu da acin. BIOS'a del basarak girebilirsiniz. Benim anakart H610M-K D4 ayni BIOS tusudur diye dusunuyorum.
Bios tuşu aynı, çok teşekkürler hepsini uyguluyacam inşallah olur

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı