i5-12400F ve GTX 1650S sisteme 600W PSU yeter mi?

Ben yeni sistem topluyorum şu şekilde:
  • i5-12400F
  • ASUS H610M-K
  • Corsair 2x8 RAM 3200 MHz
  • ASUS GTX 1650S
  • Samsung 500GB SSD
  • WD 1TB HDD

Sistemim için 600W PSU yeterli midir?

Bu ikisinden hangisini almalıyım?
Ekran kartı olarak o bütçeye 6600 alın.

Ben olsam Cooler master alırdım.

Anladım :) Tamam sanırım Cooler Masterı alacağım. Çok teşekkür ederim.

High power performance gd olanı alın. B tier daha üst düzey bir güç kaynağı. Arkadaşlar PSU'ları bilmeden yazmışlar maalesef.

Cooler Master'ın psuları genel olarak iyi değil. Attığınız MWE modeli v1 versiyonu o versiyon ekstra kötü denebilir. DC-DC bile kullanmıyor o fiyata alacağınız çok daha iyi psular olacağı gibi oradaki High Power LLC + DC-DC kullanıyor üzerine Gold.

Güncelleme yapayım şimdi kodlarına baktım da v2 versiyonuymuş normalde v2 diye yazarlar bunlar niyeyse yazmamış. V2 versiyonu ise fena değil.
1671093845600.png

1671093860381.png

Hocam resimdekine bakıyorum 230V yazıyor. 230V Only olan C tier low priority'de. Full range olanlar ise B tier low priority. Low priority olma sebebi de şöyle:
1671093904185.png

Kaynak: PSU Tier List rev. 14.8

Şu durumda High Power almak her halükarda daha mantıklı gibi.

Başka yerlerde 3.5-4 bine satılıyor. 0 dB özelliği var, full Japon kapasitörlü. O yüzden pahalı...
Full japon kapasitör olayı bir pazarlama tekniğine döndü. Hepsi aynı kalite değil. 0dB özelliği olması tabii iyi ama yine en üst düzey ürünlerde bulunan bir şey değil. Fiyatı o kadar etkilemiyor. PSU elektrik bölümüne girdiğinden bilgisayar toplamacılar pek anlamıyor maalesef. Ben de anladığımdan değil ancak detaylı PSU testleri yapan belli yerler var oralara bakıyorum (Yabancı maalesef. Türkçe yok).

Ek olarak şu da düşünülebilir:
300 TL daha ucuz. B tier: PSU Tier List rev. 14.8

High power performance GD kaliteli bir PSU (Ben de kullanıyorum). Ancak 2 yıl garanti süresi, kötü fan, 0dB özelliği olmaması gibi eksileri var. Tabii ki Gold sertifikalı kaliteli bir ürünün benzerlerine göre daha uygun fiyatta olmasından eksileri olacağını anlarsınız zaten. CX-F, Performance GD gibi B tier olarak listelenmiş bu da kaliteli demek ama ne tür eksileri var Performance GD'ye kıyasla nasıldır bilmiyorum. Tercih size kalmış.

High power performance gd olanı alın. B tier daha üst düzey bir güç kaynağı. Arkadaşlar PSU'ları bilmeden yazmışlar maalesef.

Eki Görüntüle 1603115
Eki Görüntüle 1603116
Hocam resimdekine bakıyorum 230V yazıyor. 230V Only olan C tier low priority'de. Full range olanlar ise B tier low priority. Low priority olma sebebi de şöyle:
Eki Görüntüle 1603118
Kaynak: PSU Tier List rev. 14.8

Şu durumda High Power almak her halükarda daha mantıklı gibi.

Full japon kapasitör olayı bir pazarlama tekniğine döndü. Hepsi aynı kalite değil. 0dB özelliği olması tabii iyi ama yine en üst düzey ürünlerde bulunan bir şey değil. Fiyatı o kadar etkilemiyor. PSU elektrik bölümüne girdiğinden bilgisayar toplamacılar pek anlamıyor maalesef. Ben de anladığımdan değil ancak detaylı PSU testleri yapan belli yerler var oralara bakıyorum (Yabancı maalesef. Türkçe yok).

Ek olarak şu da düşünülebilir:
300 TL daha ucuz. B tier: PSU Tier List rev. 14.8

High power performance GD kaliteli bir PSU (Ben de kullanıyorum). Ancak 2 yıl garanti süresi, kötü fan, 0dB özelliği olmaması gibi eksileri var. Tabii ki Gold sertifikalı kaliteli bir ürünün benzerlerine göre daha uygun fiyatta olmasından eksileri olacağını anlarsınız zaten. CX-F, Performance GD gibi B tier olarak listelenmiş bu da kaliteli demek ama ne tür eksileri var Performance GD'ye kıyasla nasıldır bilmiyorum. Tercih size kalmış.
Benim Cooler Master psu tamirde diye alacaktım ben o Asus'u, almamakla iyi mi yapmışım o zaman? 🤔

Ben 2 hafta önce amazondan 1.800 küsür liraya Asus Rog Strix 650W 80+ Gold sipariş vermiştim iptal ettim, sonra hemen indirim bitti 3.000 lira oldu.🙁 Yılın son günlerinde indirim fırsatı yakalarsanız kaçırmayın benim gibi.
Bu mesajınızı yeni gördüm. 1800TL'deki alternatiflerine kıyasla nasıl bilmiyorum ama Asus Rog Strix Gold daha iyi Performance GD ve CX-F'ye göre.

Şimdi en ucuz 3000 tl'ye satılıyor, yıl sonuna doğru yine 1800 olursa alırım belki, 0 dB geceleri güzel olur.
3000 TL etmez. Stokta kalmadığı için fiyatı uçurmuş olabilirler.

High Power Performance GD kullanıyorum. Aşırı sıcak havalarda (Bulunduğum yerde 45'i geçiyor) 185W RX 580 + 1600AF sistemim yüke girince fan yüksek moda giriyor o zaman duyuyorum. Çok sıcak bir yerde oturup 600W'ı sonuna kadar kullanmadığınız sürece PSU fanının sesini duyacağınızı düşünmüyorum açıkcası.

Bu PSU'ların dezavantajı da bu. Watt olarak düşükler. 1) Gelecekte sisteme güncelleme yaptığınızda Watt olarak yetmezlerse değişmek zorundasınız. Halbuki uzun yıllar kullanılacak güç kaynakları. 2) Watt olarak düşük olduğundan yüksek güç çeken sistemlerde daha fazla ısınma/fan sesine maruz kalabilirsiniz.

3000 TL etmez. Stokta kalmadığı için fiyatı uçurmuş olabilirler.

High Power Performance GD kullanıyorum. Aşırı sıcak havalarda (Bulunduğum yerde 45'i geçiyor) 185W RX 580 + 1600AF sistemim yüke girince fan yüksek moda giriyor o zaman duyuyorum. Çok sıcak bir yerde oturup 600W'ı sonuna kadar kullanmadığınız sürece PSU fanının sesini duyacağınızı düşünmüyorum açıkcası.

Bu PSU'ların dezavantajı da bu. Watt olarak düşükler. 1) Gelecekte sisteme güncelleme yaptığınızda Watt olarak yetmezlerse değişmek zorundasınız. Halbuki uzun yıllar kullanılacak güç kaynakları. 2) Watt olarak düşük olduğundan yüksek güç çeken sistemlerde daha fazla ısınma/fan sesine maruz kalabilirsiniz.
Ben seslere karşı aşırı hassasım. En ufak sesleri duyuyorum rahatsız oluyorum. O yüzden en sessiz ürünleri almam lazım.🫤 İndirim yakaladıkça alacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı