i5-12400F ve RTX 3060 hazır sistem alınır mı?

Bilgasayar Adam

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. “CompStar Buffalo V3 Gaming PC” hakkında kesin bilgi almak istiyorum. Aşağıdaki özelliklere sahip bu bilgisayarın performansını merak ediyorum:

• İşlemci: Intel Core i5-12400F
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 3060 12GB
  • RAM: 32GB DDR4
  • Depolama: 1TB NVMe SSD
  • Güç Kaynağı: 600W / 650W (mağazada mevcut olan modele göre)
  • Soğutma: Standart hava soğutma

Sormak istediğim konular şunlar:
  1. Bu sistemle GTA 5, Red Dead Redemption 2 ve gelecekte çıkacak GTA 6 gibi oyunları stabil ve akıcı şekilde oynayabilir miyim?
  2. Minecraft’ta shader + mod + yüksek grafik paketlerinde performans nasıl olur?
  3. Bu sistem 1080p ve 1440p oyunlarda kaç yıl boyunca sorunsuz performans verir?
  4. Herhangi bir darboğaz veya uyumsuzluk problemi var mı?
  5. Garanti veya ek hizmetlerle ilgili bilgilendirme yapabilir misiniz?
Her şey uygunsa satın almayı düşünüyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Pc Linki : CompStar Buffalo V3 Gaming PC – Ən Yaxşı Gaming PC Seçimi 2025

RTX 3060 yerine farklı alternatifiniz var mı? Resimdeki para birimi galiba Manat. Pahalı olup olmadığını bilemedim. 3060 yerine 4060 daha iyi olur.

Fiyatından tamamen bağımsız olarak sorularınızı teker teker cevaplayacağım.

1. GTA5-RDR2 için evet akıcı oynatır, fakat GTA6 için bir şey demek pek mümkün değil.
2. Minecraft' ta pek sorun çekeceğinizi zannetmiyorum fakat tecrübe etmiş birisi daha rahat cevap verebilir.
3. 1440P çözünürlük için şu an bile pek yeterli olmayan bir kart. Günümüz oyunlarında 1080p'de bile akıcı oynayamama şansınız çok yüksek.
4. Darboğaz yok, parçaların ayrıntılarını sitede göremedim fakat uyumluluk sorunu olsa böyle bir sistem toplayıp koymazlardı.
5. Parçalar sıfır ise eğer her parçanın garanti süresi vardır, fakat alındıktan sonra kontrol etmekte fayda var.

Kendimden örnek vermek istiyorum ekran kartım 3060 Ti 8 GB işlemcim Ryzen 5 5600 ve 16 GB RAM var bilgisayarımda 3 yıldır kullanıyorum Red Dead Redemption2, Cyberpunk gibi oyunları yüksek grafikler de rahatça oynuyorum.

RTX 3060'ın yaklaşık 4 senelik mazisinde bir odada kendisi gibi olan 100'lerce arkadaşı ile ethereum kazmış olma ihtimalini kabul edip, bu madem emekçi kardeşimizin termal padlerinin güzelce temizlendikten sonra çok da sorun çıkartmadan çalışacağını ümit ederek alıyorsanız alınır.

Ancak, RTX 3060'ın temiz, kenarda stok fazlası olarak kaldığını ve ilk kullanıcısı olacağınız söyleniyorsa, bence bu kadar iyi niyetli olduğunuz için size cennetin anahtarı verilmeli, hiç uğraşmayın PC ile falan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı