i5 12400F ve RTX 3060 ile görüntü bozulması neden olur?

danieloss

Decapat
Yer
Türkiye
i5 12400F ve RTX 3060 8 GB kullanıyorum. RDR2 oynarken ekran kartım %98 oranlarında geziyor fakat işlemci %30 civarında gidip geliyor. FPS 60-70 buluyor bir sıkıntı yok ama görüntü bozukluğu olabiliyor. Bu bir darboğaz mı? Ve ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• rdr2 görüntü.png
    rdr2 görüntü.png
    421,2 KB · Görüntüleme: 40
Sisteminde işlemci darboğazı yok, o işlemci ayrıca güçlü sayılır ve rahat besler. Ekran kartının tamamının kullanılması da ideal. Görüntü bozulmasından kastın nedir?

Sisteminde işlemci darboğazı yok, o işlemci ayrıca güçlü sayılır ve rahat besler. Ekran kartının tamamının kullanılması da ideal. Görüntü bozulmasından kastın nedir?

Buradaki olay ekran kartının işlemcinin gücüne yetmemesi değil mi? Yoksa arada bu kadar fark olamamalı diye düşünüyorum. Görüntü bozulmasından kastım etraftaki keskin yapılarda ya da karakterlerin saçlarında pikselleşme var.

Buradaki olay ekran kartının işlemcinin gücüne yetmemesi değil mi?
Degil. Zaten teknik olarak her turlu bir darbogaz olur fakat bizim istedigimiz genelde gpu'nun darbogaz olmasi. Islemci gibi nispeten ucuz bir parcanin daha pahali bir parça olan ekran kartinin gucunu kisitlamasini istemeyiz. Oynayacagin butun ekran kartina yuk bindiren oyunlarda gpu her zaman 100%e yakin olmasi lazim. Bu da gpu darbogaz yapiyor demek. Fakat bu darbogaz insanlarin agzina sakiz yaptigi kotu darbogaz degil. Oyunun yaziliminda bir sorun yoksa veya oyun cok eski degilse zaten ya islemci ya da ekran karti darbogazin olur. Gpu her zaman tum gücünü kullanabilsin ve islemci de bunu engellemesin isteriz. Senin islemcinin ekran kartina yetmeme ihtimali yok gibi bir sey.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı