Bilgisayar boştayken videodaki gibi bir ses geliyor. Fanlardan gelmediğine eminim, elimle durdurdum ses gelmeye devam ediyor.
i5 12400F işlemci ve RX6700 ekran kartı var.
Ses, HDD/SSD, PSU (coil whine) veya anakarttan kaynaklanıyor olabilir. Disk sağlığını kontrol et, PSU’yu test et ve BIOS/ekran kartı sürücülerini güncelle.
Ses, HDD/SSD, PSU (coil whine) veya anakarttan kaynaklanıyor olabilir. Disk sağlığını kontrol et, PSU’yu test et ve BIOS/ekran kartı sürücülerini güncelle.
Sesin depolamadan gelmediğine de eminim çünkü m2 var o da alt tarafta. Ses tam köşeden geliyor. Armory create de sürücüler güncel görünüyor ama biosa bi bakmam lazım.
Bilgisayar boştayken videodaki gibi bir ses geliyor. Fanlardan gelmediğine eminim, elimle durdurdum ses gelmeye devam ediyor.
Ses, HDD/SSD, PSU (coil whine) veya anakarttan kaynaklanıyor olabilir. Disk sağlığını kontrol et, PSU'yu test et ve BIOS/ekran kartı sürücülerini güncelle.
Bilgisayarı temizledim, fanların içindeki tozları falan aldım. Ses azaldı ama devam ediyor, büyük ihtimalle ekran kartında geliyor. Coil whine dedikleri olay büyük ihtimalle ama boştayken stabil, çok alçak bir ses çıkarıyor. Fareyi hareket ettirince benzer bir ses ama daha cılız versiyonu çıkıyor.
Bu tür saçma sapan sesler Intel ekran kartlarında çıkmıyorsa bundan sonraki tüm kartlarım Intel olacak. Hiçbir performans sorunu yok, ben kıl bir insanım.
Videoda görüldüğü gibi fareyi hareket ettiriyorum cozurtu sesi geliyor. Bu sorun yazılım cart curt değil, bir çözümü olduğunu da düşünmüyorum, AMD ekran kartlarının doğası bu galiba.