Ben de öyle düşünüyordum...
Yüksek ayarda oynarsın dediler. En kötü mediumda oynarsın dediler. 60 FPS üstü oynarsın dediler. 8 GB VRAM yeter dediler. Sonuç yukarıda 😀 @nrywq4
AMD Ryzen 5 5600 | ASUS Prime B550M-K | Goodram 2x8GB IRDM Pro 3600MHz CL18 | ASUS Radeon RX 7600 Dual OC Edition 8 GB | WD 500GB Blue SN570 GEN3x4 M.2 | Vento VG17F | Hyper 80+ Pro 550W | Thermalright Assassin King 120 SE | WD Blue 3.5" 1 TB HDD | Seagate 3.5" 1 TB 5400 RPM HDD Sistem bu...
RX7600 8 GB ekran kartım var. TLOU, Spider-Man Remastered gibi oyunlarda yetersiz VRAM uyarısı verip oyun çöküyor. Spider-Man'de bir kere oyun çöktü ama TLOU'da sürekli çöküyor ve hiç oynayamıyorum. Biliyorum TLOU'nun optimizasyonu berbat fakat anlamadığım 1080p ultrada bütün oyunları akıcı...
TLOU'yu ilk kurduğumda direkt yetersiz bellek uyarısı verip açmıyordu. Config dosyasını kurcaladım ve oyunu medium ayarlarda başlatınca biraz oynayabildim. Çok güzel 5-10 dakika oynadım ama VRAM kullanımı çok dengesiz, birden VRAM kullanımı 8 GB üstüne çıkıyor ve oyun çöküyor. Birkaç şey denedim ama TLOU'yu hala oynayamıyorum. Spider-Man Remastered'da da bir kere yetersiz VRAM uyarısı verip oyun kapandı ama şu an sıkını yok en yüksek ayarlarda oynayabiliyorum.